Ifølge Vervarslinga på Vestlandet må vi vestlendinger forberede oss på snø og glatte veier i dag. Men nye lavtrykk ligger og lurer.

Blåste buss av veien

I Lyngen i Troms ble en buss med 30 passasjerer regelrett blåst av veien i stormkastene i går. Ifølge politiet skal ingen være alvorlig skadet.

Også en skolebuss blåste av veien utenfor Tromsø i går, men her kom ingen til skade.

Selv om stormen «Edda» inntil 22-tiden i går kveld ikke hadde forårsaket så store materielle ødeleggelser som mange på forhånd fryktet, var den dramatisk nok for noen. Vogntogsjåfør John Arne Alstad fikk merke naturkreftene.

— Da jeg stoppet i Hamarøy for en pause, tok vinden og flyttet hele vogntoget 3-4 meter rett sidelengs, sier han til NRK Nordland.

Ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge var inntrykket at folk hadde tatt sine forholdsregler, og fulgte oppfordringen om ikke å oppholde seg mer utendørs enn absolutt nødvendig.

Det er ventet at «Edda» forsvinner inn i Barentshavet og dør ut i dag.

Snø og regn i vest

Folk i Hordaland og Sogn og Fjordane bør forberede seg på såpeglatte veier i dag.

— Det ligger an til snøbyger først på dagen. Senere blir det oppholdsvær, opplyser vakthavende meteorolog Åge Aasen ved Vervarslinga på Vestlandet.

Men unger som verker etter å prøve akebrettet og skiene, blir trolig skuffet også denne gang. For som vanlig er på Vestlandet, blir et lite snødryss etterfulgt av regn og slapseføre.

— Sent i morgen kveld eller natt til lørdag, blir det nytt omslag med mildvær. Vi kan forvente regnbyger i lavlandet lørdag og tidvis sterk kuling fra sør og sørøst. Nedbøren vil trolig falle som snø over 600-700 meter, sier Aasen.

Og utsiktene fremover er heller ikke lystige.

— Nye lavtrykk er underveis, sier Aasen.

HVITT OG VAKKERT: Slik så det ut i Fjellsiden da Kong Vinter avla bergenserne en visitt i går kveld. <p/>FOTO: TOR HØVIK