Det har kommet 8 centimeter snø i løpet av natten, melder Meteorologisk Institutt søndag morgen. Det satte folk pris på.

I bildefeltet øverst kan du se vår bildeserie fra vinterdagen.

— Det er flere byger på vei inn fra havet, så det er en god sjanse for at det blir påfyll av snø utover dagen. Her er det en del lokale forskjeller, og nedbøren vil kanskje komme som sludd noen steder, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen.

Hvit helg

Det snør i Bergen.
CHRISTINA PLETTEN

Vi får beholde vinterføret noen dager, lover meteorologen.

— Snøen blir liggende i den kalde luften en stund, i hvert fall til over helgen. Søndag er litt på grensen, og ut i uken ser det ut til at temperaturen øker noe, sier Andersen.

Farlige veier

Det er vanskelige kjøreforhold i og rundt Bergen, og det kan være glatt på veiene, så vegvesenet oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

Søsterene Charlotte og Caroline Halvorsen koser seg i snøen 2. juledag. De har laget en snømann på over to meter.
Karl Fredrik Halvorsen

— Vi kan være glade for at det er helligdag og lite trafikk. Nå er det full vinter, sier trafikkoperatør Ove Amundsen ved Statens vegvesen.Det har ikke vært spesielle hendelser i trafikken i morgentimene 2. juledag. Brøytebilene går kontinuerlig.

— Ta det med ro og kjør etter forholdene, oppfordrer Amundsen.

Alle fjelloverganger er åpne fredag morgen, og det er generelt fine forhold i fjellet, opplyser vegtrafikksentralen.

Små forsinkelser på Flesland

Ifølge Avinor har det vært noen små forsinkelser på Flesland i morgentimene. det er mye snøvær i Europa, og en del av flyene har kommet sent inn.

Dersom du skal ut og reise, kan det være greit å sjekke på forhånd her. Beregn også litt ekstra reisetid på grunn av vanskelige veier.