Den tragiske ulykken skjedde ved 2.30-tiden natt til søndag på øyen Askrova i havet sørvest for Florø i Flora kommune.

— Det har vært et rent uhell. Begge falt av leideren som fører ned til en flytebrygge i båthavnen, sier politikonstabel Jon Sandvik ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Løp etter hjelp

Den omkomne er Florø-mannen Knut Valvik (74). Mennene var på vei ned leideren til flytebryggen til en båt i havnen ved Espeset på vestsiden av Askrova. Landgangen hadde ikke rekkverk. Det er uklart hva de to skulle i båthavnen midt på natten.

— Det vet vi ikke foreløpig. Men trolig har den ene falt og dratt med seg den andre, opplyser Sandvik.

I det kalde vannet maktet ikke 50-åringen å hjelpe 74-åringen. Han klarte så vidt å berge seg selv, og var sterkt nedkjølt etter oppholdet i vannet.

Ikke avhørt av politiet

Det skal ikke ligge hus båthavnens umiddelbare nærhet. 50-åringen fikk tatt seg til nærmeste bebyggelse, og varslet om hendelsen. Tre personer kom til unnsetning og fikk dratt 74-åringen i land.

Da var det for sent.

Legen som kom til åstedet konkluderte med at dødsårsaken var drukning. Det var ikke tegn til at 74-åringen pådro seg livstruende skader i fallet fra bryggeleideren.

Den overlevende er strekt preget av hendelsen, og var i går kveld ikke avhørt av politiet. Det var ikke andre vitner til ulykken.