En hel englehorde har samlet seg bak en høy, tung dør på museet. Store engler, små engler, hvite engler og fargerike engler. Engelen Napoleon er det åtte år gamle Jon som har laget. Syv år gamle Peter har tegnet en engel med briller, slips og glorie. Han står på en sky utenfor himmelhuset sitt og ser ganske så fornøyd ut.

Agathe Holtan Watne (9) er sammen med storesøster Elise (11) og mamma Kristin på engleverksted.

— Dette er en diskosommerfugl som er kommet til himmelen og blitt engel, sier hun og holder opp en knall gul og rosa englekreasjon. På en times tid har hun klippet og limt sammen syv forskjellige engler. Elise har laget ni, hun har ennå ikke tatt seg tid til å ta av seg ytterjakken.

Noen av englene har jentene hengt opp på engleveggen til museet, de fleste skal de ta med hjem til juletreet.

Mamma, 37 år, har signert en av englene på veggen. Under en annen står det Vigdis 2 (0) år.

— Foreldrene synes ofte dette er like gøy som ungene, sier Kari Skarprud Pettersen, hun jobber med formidling på Kunstindustrimuseet og har ansvaret for årets engleverksted som har foregått hver lørdag siden i slutten av november.

— Det er ikke så mange her i dag, det kan se ut som om mange prioriterer julehandelen, sier hun.

— Det er godt å kunne gjøre noe annet i byen enn å shoppe, sier Janecke Veim. Hun er moren til Miranda (5) og Martin (3). De kom nettopp inn døren og første engelen er alt i ferd med å ta form.

På Barnas Hus løper Anna Vindenes rundt med en stor rød rose av silkepapir i håret. Her er det juleverksted for dem som vil lære å lage kinesisk julepynt og drager som flyr flott i luften.

Mei Han er instruktør, hun har lært bort kunsten å brette silkepapir. Blomstene har de montert på lange, tynne trestilker. I rommet ved siden av er pappa Bjørn Vindenes og Per (7 ½) i gang med å lage en gul drage.

Nå viser Mei mamma Andrea Grimnes hvordan hun bretter papirfugler, gullfugler. Andrea bretter vinger, bøyer hodet på plass, åpner vingene og gjør fuglen klar til flukt.

— Å, så gøy, men jeg vet ikke om jeg klarer å huske hvordan jeg gjorde det. Mei må demonstrere en gang til.

DISKOENGEL: - Dette er en diskosommerfugl som er blitt engel i himmelen, sier Agathe Holtan Watne som er på engleverksted sammen med mamma Kristin og storesøster Elise.<p/>FOTO: KNUT STRAND