• Jeg ble helt skjelven, sier bileier.

Søndag morgen var Per Gjermund Haga (25) på vei fra hjemmet sitt ved Ytre Arna kirke til parkeringsplassen like. Plutselig oppdaget han at noe var fryktelig galt. Røyk og høye flammer sto som en flere meter høy søyle ut av Passaten hans på parkeringsplassen.

— Flammene slikket ut av de knuste vinduene bak og på sidene, forteller den uheldige bileieren til bt.no.

Brannvesenet og politiet var allerede kommet til stedet. De jobbet med å flytte en varebil som sto ved sidene av den brennende personbilen. Også varebilen disponeres av Per Gjermund Haga. Til tross for iherdig arbeid, greide ikke folkene på stedet å hindre at varebilen fikk en del lakk- og smelteskader.

— Jeg ble helt skjelven da jeg oppdaget at bilen sto i full fyr. Dette er veldig, veldig kjedelig. Jeg får begynne å ta buss til jobben på Sandsli da, sier Haga.

Alt som kan brenne på Passaten, er brent. Bare motoren er uskadet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BILEIER: Bilen til Per Gjermund Haga (25) er fullstendig utbrent. FOTO: Rune Stølås.

Pågrepet

Politiet fikk melding om brannen ved Ytre Arna kirke klokken 09.07. De fikk raskt mistanke til at den var påtent.

— Etter vitneobservasjoner pågrep vi en person i nærheten av brannstedet, opplyser operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Mannen skal være i 20-årene.

— Han passet til beskrivelsen vi fikk fra et vitne. Han hadde også på seg ting vi kan knytte til bilen, og det er ikke hans bil, sier Myrtvedt.

Det skal være GPS’en og fronten på bilens stereoanlegg som ble funnet på mannen.

Politibetjent Eirik Gjerd ved Bergen Nord politistasjon opplyser at den pågrepne mannen er kjørt inn til avhør på politistasjonen.

— Brannen har trolig startet bak i bilen. Den vil nå bli undersøkt av krimteknikere, sier Gjerd.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med to gutter i 12-14-årsalderen som er observert i området, og som kan ha sett noe i forbindelse med brannen.

Smell

Ved 9-tiden søndag hørte Trond Kvamme et kraftig smell utenfor huset.

— Vi gikk ut og så at det veltet svart røyk opp fra parkeringsplassen. Det viste seg at smellet kom fra airbagen på den brennende bilen, sier han.

Også Frank Løtvedt kom til for å se hva det høye smellet kom fra.

— Jeg hadde tenkt å parkere rett ved siden av bilen som brant, men jeg hadde heldigvis funnet en annen plass. Ellers hadde bilen min også vært ødelagt, sier Løtvedt.

Politi og brannvesen rykket først ut til Arna kirke men kunne ikke finne noen brann. Etter hvert ble det klart at den brennende bilen sto parkert ved Ytre Arna kirke, noen kilometer unna.

— Det er ganske vanlig å forveksle de to kirkene. Bryllupet mitt ble litt forsinket fordi forloveren dukket opp i feil kirke, mimrer Kvamme.