Onsdag kveld ble Esso-stasjonen i Loddefjord ranet ved 23-tiden. Politiet rykket ut og så en 19-åring de kjenner godt fra før. Han var sammen med en 18-åring.

Politiinspektør Tore Salvesen.
SILJE KATRINE ROBINSON

— Vi kontrollerte dem i forbindelse med ranet, og i en ryggsekk fant vi større mengder marihuana, anabole steroider og andre piller, i tillegg til en kniv og en softgun, sier Tore Salvesen, politiinspektør ved Bergen vest politistasjon.

Tror på videresalg

Politiet tror ikke at duoen ranet Esso-stasjonen i Loddefjord. Senere ble Esso-stasjonen på Laksevåg også ranet. Men de to ble satt i arrest natten over.

— Det er grunn til å tro at stoffet var ment for videresalg ut fra mengden. Jeg ønsker ikke å si hvor mye marihuana vi beslagla, men det var et betydelig beslag, sier Salvesen.

- Angrep plutselig

Torsdag morgen hadde 19-åringen sagt seg villig til å la seg avhøre av politiet i Bergen vest. Han satt i arresten på politihuset i Bergen sentrum og ble hentet der.

— Alt så ut til å gå greit, men i garasjen slo han seg vrang og angrep en arrestforvarer og en polititjenestemann. Det gikk såpass for seg at begge ble sendt til legevakten etterpå, sier Salvesen.

19-åringen ble ført tilbake til glattcellen og er nå også siktet for vold mot offentlig tjenestemann. 18-åringen satt torsdag formiddag i avhør i forbindelse med narkotikabeslaget kvelden før.

Politiet arbeider nå med å finne ut om stoffet tilhørte begge mennene eller bare den ene.

- Er det et stort narkotikamiljø i Loddefjord?

— Ikke vesentlig større enn andre steder, svarer Salvesen.