Klokken 13.45 onsdag ettermiddag fikk Bergenbrannvesen melding om en kjøkkenbrann i en leilighet på et alderspensjonat iSolheimsgaten.

En person ble røykskadet ibrannen, som oppsto under matlaging da en plastbolle smeltet.

— Vi tokkontakt med helsepersonell. Brannfolkene holder på fortsatt, men brannen varslukket da vi kom frem, sa alarmoperatør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen i Hordaland ved 14.10-tiden.

Det bor en eldre kvinne ileiligheten, men det er foreløpig uklart hvem som ble skadet, utover at det ikke var noen av brannfolkene.

Tilstanden er heller ikke kjent.

Mandag la brannsjef JohnnyBreivik ut en melding på Twitter om at nær annenhver boligbrann i Bergenstarter på kjøkkenet (se også faktaboks).

Av203 branner og branntilløp i private boliger i fjor startet 93 nettopp der.

Komfyrbranner oppstår hyppigst hos eldre og unge enslige. De flestekomfyrbrannene oppstår på dagtid og skyldes i mange tilfeller at komfyren erubevoktet. Dødsbrannene skjer om natten, noe som kan forklares med at deinvolverte er beruset eller svært trøtte. Færre dør i branner hvor røykvarslerer installert, heter det i en pressemelding fra brannvesenet.

— Vi vil bruke statistikken til å gjøre et målrettet arbeid innenforkunnskapsformidling og informasjon og konkrete brannforebyggende aktiviteter,sier brannsjef Breivik.