Flyet var på vei inn til landing på Flesland da Reither så flykroppen vippe. Mange fly til Flesland er kansellert, og for øyeblikket er det ingen fly som tar av eller lander, melder flyplassjef Aslak Sverdrup.

Helt sykt

— Det vinglet noe helt sykt når det kom inn over Alvøen. Plutselig vippet det. Den ene vingen stakk rett opp og den andre ned. Det var virkelig på hengende håret. Det kunne ha mistet all oppdrift og gått rett i bakken, sier Reither.

Avbrøt landing

Flygerne fikk heldigvis rettet opp flykroppen og steg deretter opp igjen. Det har kommet melding om at to Norwegian-fly har avbrutt landing til Flesland. Pilotene i flyet har fortalt at det var uvanlig dårlig vær under innflyvningen.

— Begge landingene ble avbrutt på 2500 fot. På den ene flighten sier piloten at det var usedvanlig kraftig turbulens, sier Julias Støback, pressekontakt i Norwegian.

Det var tårnet på Flesland som avbrøt innflyvingen.

— Det var aldri fare for sikkerheten, og i sånne situasjoner tar vi ingen sjanser, sier Støback, som opplyser at både pilot og tårn kan avbryte.

Flyselskapet har ikke fått noen henvendelser fra passasjerene og sier at de foreløpig avventer situasjonen i Stavanger, før de eventuelt setter opp ny transport.

Støkk

— Passasjerene må ha fått seg en voldsom støkk, sier Reither.

— Det så helt grusomt ut. Jeg trodde jeg skulle få se min første flyulykke.

Reither bor i Alvøen. Han var ute og la steiner på trampolinen da han så flyet komme vinglende.

Norwegian sier at det ikke har vært noe dramatikk rundt innflyvingene.

- Hele flyet ristet

Tom Pedersen reiste med det hittil siste flyet som lettet fra Flesland.

— Allerede i tunnelen på vei ombord i flyet merket vi vinden. Vi måtte stanse og vente fordi flyet ristet sånn at vi ikke kunne gå ombord, sier Pedersen, som forteller at flyet skulle gå 11:50, men tok av rundt 40 minutter for sent.

— Da vi kom ut på rullebanen kom flyet fort opp i fart, men det ristet voldsomt hele veien.

Pedersen spurte bemanningen om det var trygt å fly, og ble forsikret om at passasjerene ikke blir utsatt for fare.

— Det var definitivt folk ombord med svetteperler i pannen. Den verste turbulensen ga seg da vi kom opp opver skydekket. Litt spennende var det jo også, sier Pedersen.

I beredskap

Flyplassjef Aslak Sverdrup sier Flesland flere fly har måttet avbryte innflyving, og har blitt omdirigert til Stavanger.

— Det blåser kraftig og uværet kom litt tidligere enn vi hadde forventet, sier Sverdrup.

Han sier Flesland har forberedt seg på orkanen i flere dager og har sikret utstyr.

— Vi har økt beredskap og vurderer situasjonen forløpende. Vi følger været tett og vil ikke ta noen sjanser. Sikkerhet kommer alltid først.

Foreløpig er flyplassen ikke stengt.

Folk som skal reise til eller fra Flesland i dag må sjekke på nettstedene til Avinor eller flyselskapet hva som er status på flighten.

Måtte innstille fly

SAS opplyser at de har måttet innstille flere flyvninger til Bergen på grunn av uværet, blant annet fra Oslo og København. Flyselskapet sier at reisende må holde seg oppdatert løpende, og være ute i god tid dersom de skal til flyplassen.

Har du opplysninger eller bilder? Send MMS til 2211 eller e-post til 2211@bt.no