Torsdag kveld var han til stede i Søreide kirke. Der fortalte han de fremmøtte syklistene om hvordan han opplevde treningsøkten. Mange har hatt behov for å få svar på sine spørsmål. Marthinussen sa hvordan han opplevde økten.

Forsto alvoret

— Det var en vanlig bakketrening. Vi syklet sørover på Osvegen, det var sol og glede, og veiene var tørre. Ved Joker-butikken på Søfteland tok vi av og fortsatte opp den bratte bakken, fortalte Marthinussen.

— På toppen går det nedover Langedalen. Linda ligger foran meg, jeg har god avstand til henne. Så kommer vi ned mot siste sving. Mitt neste bilde er at hun treffer traktoren og går i bakken.

- Tenkte du da at hun kunne dø?

— Nei, ikke da, men jeg forsto alvoret da jeg kom til og vi begynte med førstehjelp. På skadestedet begynte jeg å tenke over at dette kunne ende med dødelig utgang, sier Marthinussen som selv har arbeidet med førstehjelp i en årrekke i Nordsjøen.

Han passerte på siden av Kalleklev, som da lå på bakken. Rytterne satte straks i gang med førstehjelp.

Vant Nordhordland rundt

Marthinussen beskriver Kalleklev som sprudlende, fargeklatt og en svært god syklist.

— Hun var beste kvinne i Nordhordland rundt forrige helg, forteller han.

Kalleklev vant foran Ann-Heidi Nebb fra Åsane sykkelklubb, ifølge avisen Strilen.

Marthinussen føler seg trygg på at Linda Kalleklev fikk den hjelp som var mulig å gi. Det samme sa en av syklistene, som arbeider som sykepleier og deltok på treningen.

Begraves torsdag

Dessverre var det ikke nok. Kvinnen hadde store skader i hoderegionen etter sammenstøtet med traktoren.

— Dødsfallet preger sykkelmiljøet, men først og fremst går våre tanker til hennes familie, sier Marthinussen.

Linda Kalleklev skal begraves førstkommende torsdag, fra Laksevåg kirke før ferden går til Nygård gamle kirkegård, ifølge ledelsen i Bergen Cykleklubb.