Svenske Annika Eriksson og Stefan Andersson fra Göteborg, nå bosatt i Trondheim, ankom Bergen med Hurtigruten søndag og hadde planlagt noen rolige turistdager.

— Vi er her og besøker en venn. I går var vi på Fløyen, forteller Annika Eriksson.

Etter å ha sett på utsikten, begynte Eriksson å få vondt i magen. Hun og mannen stakk innom legevakten. Erikssons termin for parets første barn var 9.september.

— Vi ble sendt hjem, altså til Terminus, sier Eriksson.

De sa det trolig var urinveisinfeksjon

Skulle bare ta medisin

Etter ikke å ha fått sovet hele natten på grunn av smerter i magen og gjentatte kynnere, oppsøkte paret legevakten på nytt mandag morgen.

— De sa det trolig var urinveisinfeksjon. Vi tenkte at Annika bare skulle ta antibiotikaen hun fikk hos legevakten, og så var planen at vi skulle kjøre videre i dag, sier Stefan Andersson og smiler ned til den lille som ligger på mammas fang.

For ting ble litt annerledes enn de hadde tenkt. Midt i frokosttiden på Grand Hotel Terminus mandag morgen oppsto dramatikken. Noe som vil gjøre at de to aldri vil glemme ferien til Bergen i 2010.

Fikk ikke plass i heisen

  • Først kom det ambulansepersonell stormende inn her. De lurte på om jeg visste hvor kvinnen var. De hadde fått en telefon fra et rom i sjette etasje. Der var det en kvinne som var gravid og som trengte hjelp, sier resepsjonist Jeanette Ljunggren ved hotellet. Selv gravid i syvende måned.

Ambulansepersonellet prøvde å få en båre inn i heisen, men heisen var for liten.

— Da tilkalte de to ekstra ambulanser for å få tak i en rullestol som den gravide kvinnen kunne bli fraktet i, sier Ljunggren.

Hun viste dem frem til rommet til de svenske turistene og låste opp.

— Der og da visste jeg ikke om dette kom til å bli en gladhistorie. Hun virket å ha det veldig vondt, og ingen så ut til å vite hvor langt hun var på vei, sier Ljunggren.

Ville bli bergenser

Nede i resepsjonen ble Annika Eriksson lagt på en båre mens andre gjester fartet forbi, frem og tilbake til frokosten.

— Da begynte det å høres mer ut som en fødsel, sier Ljunggren.

— Jeg skrek rett ut, sier Eriksson.

Klokken 08.40 ringte pappa Stefan etter ambulanse. Kvart over ni ble sønnen født på Kvinneklinikken.

— Jordmoren sa det var sikkert fordi han hadde lyst til å bli bergenser at han kom så raskt mens vi var her i byen, sier den nybakte pappaen.

- Et sjokk

Den lille gutten veide 2570 gram og var 47 centimeter lang. Alt står bra til med både sønnen og moren og faren når bt.no møter den lille familien på Kvinneklinikken, kun et par timer etter at sønnen ble født.

— Det var litt av et sjokk at det skjedde så raskt. Nå er vi bare glade, sier Eriksson.

De to ønsker foreløpig ikke å si hva gutten skal hete.

— Vi har bestemt oss, men ingen vet det ennå, sier Andersson.

— Vil navnet ha noe med Bergen å gjøre?

— Ja, kanskje det er noe å tenke på, sier Eriksson.