• Flaut og idiotisk, sier Inga Marte Thorkildsen.

FÅ OVERSIKT: Slik blir 1. mai-markeringene

Inga MarteThorkildsen skulle være hovedtaler på arrangementene til SV i Bergen og på Askøy 1. mai.Det blir det ingenting av.

Den 37 årgamle småbarnsmoren tok rett og slett feil av flytidene og kom aldri lenger enntil flyplassen.

BEKLAGET: Inga Marte Thorkildsen har nesten 10.000 følgere på Facebook. «Du er velkommen til Askøy når som helst. Vi får ta det til gode», skriver en av dem.
SKJERMDUMP FRA FACEBOOK

— Kombinasjonenav at jeg ikke får sove på nattog og at jeg sto på Gardermoen med en 4-åringsom ikke har sett noe særlig til mammaen sin i det siste, gjorde at jeg ikkekom meg over, sier hun til BT.

Går glipp av sol i Bergen

Thorkildsener tidligere barneminister. Hun har vært nestleder i SV de to siste årene. Hun satt på Stortingetfra 2001 til 2013, men ble ikke gjenvalgt i fjor.

— Detfinnes heldigvis flinke folk i Hordaland SV som jeg vet vil engasjere oginspirere. Det sto ikke på været i alle fall! sier Thorkildsen.

Yr.no spår sol i Bergen stort sett hele torsdag, med temperaturer rundt ti grader fra klokken 12 og utover.

SV-toppen kallerflybommerten flau og idiotisk. I sosiale medier tar hun enda hardere i ogkarakteriserer episoden som «et av mine flaueste øyeblikk». Unntaket er dahun klarte å utløse en voldsalarm to ganger på fem minutter som statsråd.

— Jeg er forferdelig, forferdelig lei meg, skriver hun.

Får støtte

— Entensnakker vi om etterdønning etter statsrådstiden hvor evnen til å transportereseg selv etter hvert settes på harde prøver, ellers så skyldes det rett ogslett stress, skriver Thorkildsen på Facebook.

Hun skulle ifølge programmet tale på 1. mai-arrangementet i Folkets Hus på Askøy klokken 11, etter en markering ved Utøya-minnesmerket på Kleppestø. Så skulle hun videre til Bergen SVs lunsj i Logen teater klokken 12.

Påprofilsiden på Facebook vanker det støtte, og noen har også tilbudt seg åkjøre henne over fjellet.

— Jeggratulerer alle med dagen og håper det blir mange mennesker og stort trøkk,sier hun.

Hvordan skal du feire 1. mai? Fortell oss under