SV, som får støtte av KrF og Høyre, vil overføre elevene til Hanøy skole når denne er ferdig utbygget om et par år. Saken kom opp da formannskapet i Askøy i går behandlet kommunedelplan for skole.

Nedleggingsforslaget ble nedstemt med knappest mulig flertall. På grunn av splittelsen i Frp-gruppen er det uvisst hva som blir utfallet i kommunestyret. Åge Rosnes, gruppeleder for SV, forsvarer nedleggingsforslaget:

— Askøy har for mange små skoler. På Ramsøy er det fire ansatte og 20 elever. Vi mener både elever og lærere vil få et bedre pedagogisk tilbud og bedre miljø på en litt større skole.

Avstanden til Ramsøy er heller ikke mer enn fire og et halvt minutts kjøring, sier Rosnes.

— Tror du foreldre og barn på Ramsøy er enig i dette?

— Brukerundersøkelser sier klart at folk på Ramsøy vil beholde skolen, men jeg tror de ville sett annerledes på det om de fikk presentert vårt alternativ. Vi vil nemlig bruke skolebygget til barnehage for Ramsøy og Hanøy, sier Rosnes til Bergens Tidende.

Borghild Hagelin, som bor på Ramsøy, og har mangeårig bakgrunn som lokalpolitiker, reagerer med harme på forslaget. Til Kystradioen sier Hagelin at det er uforsvarlig å la elevene gå fra Ramsøy til Hanøy på værharde vinterdager.