Det var lørdag kveld partikontoret mottok truslene via e-post. Her er utdrag fra innholdet:

«Vi vet hvor familien din bor, og vi vet når de forlater boligen. Vil du spille tøft så skal vi spille tøft».

«Vi skal forfølge deg og familien din resten av livet ...»

«Du aner faen ikke hvem du prøver deg på ...».

— Fryktelig alvorlig

Foranledningen til trusselen er at SV-ledelsen i Bergen sist fredag anmeldte Fremskrittspartiets fjerdekandidat, Kenneth Rasmussen, for rasisme etter et leserinnlegg i BA der han blant annet tok til orde for å stenge «synlige innvandrere» ute fra Bergen.

— Vi tar dette fryktelig alvorlig. Vi håper jo selvsagt at det er en ufarlig fantast som står bak truslene, men vi kan ikke gamble på det. Derfor har vi anmeldt saken, og er glad for at politiets eksperter på IT-kriminalitet er koblet inn for å forsøke å finne avsenderen, sier Miljeteig til Bergens Tidende.

Etter det BT får opplyst er e-posten med truslene sendt via en amerikansk server, noe som skal gjøre det svært vanskelig for politiet å finne avsenderen.

Slått ned

E-posten ble sendt lørdag kveld, samme dag som en rekke medier meldte at Bergen SV hadde politianmeldt Rasmussen. Avsenderen skriver også:

«Å møte Frps valgkamputspill med politianmeldelser er lite konstruktivt. Den ukontrollerte innvandringen er et kjempeproblem for f.eks. Oslo, noe du tydeligvis ikke skjønner», skriver personen bak truslene.

— Vi tar dette alvorlig fordi nynazister tidligere har både truet og angrepet SV-politikere. Heikki Holmås ble slått ned på åpen gate i Bergen av rasister, og Politiets Sikkerhetstjeneste har tatt sine forholdsregler for stortingsrepresentant Audun Lysbakken etter at han mottok trusler som trolig stammer fra det samme nynazistmiljøet, sier Miljeteig.

- Grumsete valgkamp

Hun synes valgkampen i Bergen er i ferd med å utarte og få et svært grumsete preg.

— Dette ser ut til å bli en stygg valgkamp. Derfor oppfordrer vi alle de politiske partiene i Bergen om å knesette etiske retningslinjer for en valgkamp fri for rasisme og fremmedfrykt. På nasjonalt plan har samtlige partier, minus Fremskrittspartiet, forpliktet seg til å følge oppfordringen fra Senter mot etnisk diskriminering om å skrive under på et liknende dokument.

— Oppfordringen går spesielt til Bergen Høyre og partiets byrådslederkandidat Monica Mæland som uttaler at hun synes synd på Fremskrittspartiet etter Rasmussen innlegg.

Utfordrer Mæland

— Hvis det er synd på noen i denne saken, er det slett ikke Frp. Mælands bekymring bør heller ligge hos alle de personene som utsettes for rasistenes angrep, sier Miljeteig.

Hun angrer ikke på at den lokale partiledelsen gikk til politianmeldelse.

— Det var helt nødvendig. Vi gikk til motangrep mot det vi oppfatter som klart rasistiske uttalelser. Utsagnene kommer dessuten fra Fremskrittspartiets fjerdekandidat, en folkevalgt som har gode sjanser for å bli heldagspolitiker i Bergen til høsten, sier Miljeteig.

RASISME-TRUSLER. SVs toppkandidat Oddny Miljeteig er opprørt over truslene partiledelsen i Bergen har mottatt. - Valgkampen i Bergen er i ferd med å utarte og bli svært grumsete og stygg, sier hun.<br/>Foto: KNUT STRAND