Lørdag ble det kjent at Statoil og Statnett mandag vil levere en søknad om å få bygge et midlertidig gasskraftverk på Kollsnes i Hordaland, bestående av sju gassturbiner. Et slikt kraftverk vil kunne produsere elektrisitet til mellom 50.000 og 60.000 husstander.

— Dette er å fyre for kråkene på en veldig forurensende og dyr måte. Jeg tror kanskje noen har falt for fristelsen til å skape en situasjon der det er gasskraftverkene som skal redde oss ut av strømkrisen, sier Halvorsen til NRK.

Hun frykter at tiltaket er et påskudd for å få fart på utbygging av stasjonære gasskraftverk.

— Det hadde bare vært en helt ekstrem krisesituasjon som hadde kunnet forsvare et så dårlig prosjekt som dette her. Den krisa tror jeg er over, sier Halvorsen.

SV-lederen vil heller at staten skal gi direkte støtte for å få folk til å bruke alternative energikilder.

— Vi burde nå ha satt i gang en nasjonal dugnad med skikkelige tilskudd, sånn som svenskene har, for å få folk til å installere varmepumper eller pelletskaminer. Staten burde gi folk tilskudd på titusener av kroner for å få dem til å installere slikt utstyr. Det kan skje fort, og dermed kan vi være i en helt annen situasjon allerede til neste år, mener hun.