I valgkampen sto SV hardt på at oljeboring er helt uaktuelt i Lofoten og Vesterålen, helt i tråd med partiets landsmøtevedtak.

Nå mener sentrale kilder i partiet at det kan være flere gode grunner til å utsette spørsmålet til etter at forvaltningsplanen for Norskehavet kommer til behandling i 2010, skriver Dagbladet.

Det vil i så fall være i tråd med innspillene fra miljøbevegelsen de siste dagene.

En av begrunnelsene for å utsette hele spørsmålet i denne omgang skal være at SV da lettere kan få gjennom andre krav i regjeringsforhandlingene, kombinert med en tro på at saken dels vil virke sterkt mobiliserende på SV.

Vil beholde finansministeren Fylkeslederne i SV er klare på at partileder Kristin Halvorsen helst må fortsette som finansminister i den neste rødgrønne regjeringen.

Spekulasjoner og vurderinger om at Halvorsen kan være på vei til et «lettere» departement for dermed å kunne profilere SV tydeligere, vinner liten gehør hos fylkeslederne i SV.

Av 14 av 19 fylkesledere som Dagens Næringsliv snakket med tirsdag, var det kun to som ikke ville si hva de mener om regjeringskabalen – under henvisning til at de ikke vil forstyrre prosessen. Blant de andre var det et unisont ønske om å beholde SV-lederen i Finansdepartementet, dersom hun ønsker det selv.

Fylkeslederne var også meget opptatt av at SV må beholde miljøvernministeren og kunnskapsministeren.