Som ventet gikk et klart flertall i SVs valgkomité, seks av åtte inn for Audun Lysbakken som ny partileder. To ville ha Heikki Holmås, det er Andreas Behring fra Oslo og Kjersti Markusson fra Nordland. Men spørsmålet om den kvinnelige nestlederen står fortsatt åpent. Komitéleder Tora Aasland bekrefter at det er flere enn to kandidater til dette vervet.

De to stortingsrepresentantene Inga Marte Thorkildsen (Vestfold) og Karin Andersen(Hedmark) har begge vært inne til møte med valgkomiteen, det har også statssekretær Ingrid Fiskaa (Roganland). Men av forskjellige årsaker har ikke komiteen klart å bli enig, verken med kandidatene eller med seg selv. Derfor vedtok de mandag kveld å komme tilbake til saken før landsmøtet i begynnelsen av mars.

— Målet vårt er å få til en så samlende innstilling som mulig, men det er landsmøtet som suverent avgjør hvem de vil ha i de forskjellige postene, sier Aasland.

Kampen fortsetter

Det har lenge vært kjent at valgkomiteen ville komme med en delt innstilling i spørsmålet om hvem som skal ta over SV-tronen etter Halvorsen. Det avgjørende møtet på overtid mandag gav ingen endring på det. Overraskelsen var at heller ikke nestlederspørsmålet ble avklart, selv ikke en delt innstilling ble lagt frem.

Etter det bt.no erfarer ønsker ikke de kvinnelige kandidatene å bli satt opp mot hverandre i en kampvotering, dette i kontrast til Audun Lysbakken og Heikki Holmås i kampen om ledervervet. Det er også slik at de kvinnelige kandidatene i møter med komiteen har pekt på fordeler med andre kvinner enn seg selv. Denne beskjedenheten skal ikke ha preget de to bergenserne som slåss om toppvervet.

De fortsetter kampen fra hver sin base frem mot landsmøtet. Lysbakken er hjemme i pappapermisjon, mens Holmås reiser land og strand rundt.

Til helgen begynner runder med årsmøter i fylkeslagene, og da vil det bli valgt til sammen 208 delegater som skal til landsmøtet på Lillestrøm og velge ny SV-leder den 10. mars.