• Friele fikk fort hovedrollen i valgkampen. Med Strøm-Erichsen som hans hovedmotstander, har det vært vanskelig for oss andre å nå frem.

Slik forklarer SV-leder i Bergen, Oddny Miljeteig, at partiet i Bergen har gjort det så mye dårligere enn i de andre storbyene, og faktisk dårligere enn ved stortingsvalget for to år siden.

— Herman Friele snakker som en borgermester fra det forrige århundre. Jeg har ikke klart å få møte han til debatt en gang under denne valgkampen. Og det tror jeg ikke er tilfeldig. Han trives nok best i ambassadørrollen, tror Miljeteig.

— Når Arbeiderpartiet i denne byen ligger så langt ute til høyre i mange saker, så har det vanskeliggjort et samarbeid på venstresiden. Og dette gjør oss i SV mer usynlig enn vi liker. Miljeteig tror likevel partiet skal klare å unngå å leve et liv i skyggenes dal i Bergen.

— Vi gjør tross alt et godt valg historisk sett, og ser nå ut til å komme inn med åtte mandater. Disse åtte mandatene skal vi bruke til å kjempe mot konkurranseutsetting og slåss for bedre skoler. Med en såpass stor gruppe vil det bli lettere å markere dette innad i bystyret og slåss for disse sakene utad, sier Miljeteig. Hun ser også et stort potensial i det gode resultatet partiet har gjort rundt om i landet.

— Dette gir oss drahjelp og gjør SVs politikk mye mer synlig.

Miljeteig mener likevel det viktigste for Bergen var å unngå et mørkeblått bystyre med flertall rent flertall til Høyre og Fremskrittspartiet.

— Da ville hele byen gått på opphørssalg, sier hun.