I dag skal jenten i dommeravhør for å forklare seg om overgrepsanklagene. Den tidligere SFO-assistenten har allerede vært i politiavhør, men etterforskningsledelsen vil ikke fortelle om 40-åringen erkjenner straffskyld.

— Jeg ønsker verken å gå inn på hans forklaring eller detaljer i anmeldelsen, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold og sedelighetsseksjonen ved Sentrum politistasjon.

Beslagla datamaskin

40-åringen jobbet inntil for få uker siden ved en barneskole i Bergen. Han var en av veteranene ved skolefritidsordningen og ble regnet som svært populær blant elevene.

Den 13. januar ble mannen anmeldt for overgrep mot en elev. En jente skal ha fortalt sin mor at assistenten flere ganger skal ha befølt henne mens hun var på SFO. Han skal også kommet med uttalelser barnet opplevde som ubehagelige. Jenten er yngre enn 10 år.

Da moren fikk høre datterens historie, varslet hun skolens ledelse, som så koblet inn politiet.

— Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 200, 2. ledd, sier Lian Mathiesen.

Dette betyr at politiet mener mannen har begått seksuelle handlinger overfor en mindreårig. Slike forbrytelser straffes vanligvis med kortere fengselsstraffer.

— Siktelsen kan bli utvidet. Vi ser svært alvorlig på påstander om at personer forgriper seg mot barn som har tiltro til dem, sier Lian Mathiesen.

Etter det Bergens Tidende erfarer har politiet beslaglagt mannens datamaskin. Krimteknikere skal gå gjennom innholdet i denne. Slike undersøkelser skjer rutinemessig når personer blir siktet for overgrep mot barn.

- Normal personalsak

Den 40 år gamle mannen jobbet ikke bare ved SFO, men også som lærerassistent på barnetrinnet, Han skal blant annet ha hjulpet elever med spesielle lærebehov.

  • Dette er en sak vi ikke uttaler oss om. Vedkommende jobber ikke ved skolen lenger. Det er en vanskelig situasjon for oss, sier rektoren ved skolen.

Hun vil ikke svare på om mannen er avskjediget, har sagt opp eller er innvilget permisjon. Det vil heller ikke ledelsen i Bergen kommune.

  • Skolen har informert alle som skal vite noe om saken. Dette er en normal personalsak som er behandlet etter kommunens reglement, sier Anne Marit Presterud, kommunaldirektør for oppvekst i Bergen.

Advokat Turid Mæland er oppnevnt som forsvarer for SFO-assistenten.

  • Jeg har ennå ikke vært i kontakt med min klient, og vil derfor ikke svare på om han erkjenner straffskyld, sier Mæland.
Odd E. Nerbø