Alle selskapets fly av typen Dash-8 Q400 er satt på bakken permanent. Det fører til at 15 avganger mellom Danmark og Norge blir kansellert i dag.

Det dreier seg om fire rundturer mellom København og Stavanger, én rundtur mellom København og Kristiansand, og to rundturer mellom København og Bergen, opplyser selskapet i en pressemelding.

SAS forsøker å booke om passasjerene til andre avganger, men de som heller ønsker pengene tilbake kan velge det.

Selskapet vil blant annet leie inn ekstra fly for å erstatte de 27 Q400-maskinene, heter det i pressemeldingen.

Widerøe har leid fly

Widerøe har fått leid inn to fly for å ta unna trafikken etter at selskapet i helgen satte sine fire Dash 8-Q400-fly på bakken.

Med sine egne reservefly i tillegg, regner Widerøe med å kunne tette trafikkhullene som oppsto etter at selskapet tok fire Q400 fly ut av trafikk i helga.

– Vi har leid inn fly fra Coast Air og Malmö Aviation, og sammen med reservekapasiteten får vi tilgang på 200-300 flyseter, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB.

Ni avganger innstilt

Widerøe innstilte mandag ni flyavganger innenlands etter at SAS og Widerøe i helga tok alle fly av typen Dash 8 Q400 ut av trafikk i forbindelse med et uhell med denne flytypen under landing i Danmark på lørdag.

Tre rundturer mellom København og Trondheim ble innstilt, en rundtur mellom Bergen og Tromsø og en avgang mellom Torp og Stavanger, det vil si at i alt ni avganger ble innstilt. For å dekke de trafikkhullene som oppsto, dirigerte Widerøe mandag passasjerer over på andre av selskapets flyginger eller på SAS-fly, opplyser informasjonsavdelingen i Widerøe til NTB.

Johan, Nilsson