Rundt 3500 SAS-passasjerer blir berørt denne helgen, som følge av at 150 avganger kanselleres over hele landet.

MD 80 brukes på alle typer ruter innenlands, til og fra Norden og det øvrige Europa.

Kaotisk

På Flesland hersket det fredag ettermiddag kaos noen timer.

SAS-kaos på Flesland I tre dager var SAS-ledelsen klar over den alvorlige feilen på et MD 80-fly. Likevel ventet selskapet til i går med å sette 43 andre fly på bakken. Det førte til flykaos. 3500 flypassasjerer ble berørt. På Flesland måtte sinte passasjerer vente i opptil fem timer før de kom seg på vingene. — Det har vært litt kaotisk her, ja. To SAS-avganger til Oslo ble kansellert. Forsinkelsene har vært store, sier vaktsjef Bjarte Årvik ved SAS Flesland.

Vaktsjefen lover at alle SAS-passasjerene skal komme seg dit de ønsker i løpet av kvelden.

— Vi holder nå på å ombooke de siste passasjerene. Vi fyller opp de resterende avgangene våre, samt Braathens Oslo-ruter.

To fly fra Gardermoen til Flesland er også innstilt. SAS oppfordrer dem som venter venner eller familie hjem til Bergen i løpet av kvelden, om å ta kontakt med SAS (810 03 300) . Han vet ikke om forsinkelsene forplanter seg til resten av helgen.

Ventet tre dager

Informasjonskonsulent Trine Løvberg i SAS Norge opplyser at det ble funnet en alvorlig feil på understellet til et MD 80-fly i Oslo tirsdag. Det førte til fredagens beslutning om å sette 43 av selskapets fly på bakken.

— Etter en intern granskning, fant vi ut at alle tilsvarende fly burde sjekkes, forklarer informasjonskonsulent Trine Løvberg. Hun går likevel ikke med på at SAS` MD 80-fly burde vært parkert umiddelbart.

— Vi alarmerte flyprodusenten Boeing og luftfartsmyndighetene. Ingen krevde full sjekk. For å være på den sikre siden, valgte vi likevel å kontrollere alle flyene.

Illustrasjonsfoto.
FOTO: JAN M. LILLEBØ