I begynnelsen av mars i år kunne Bergens Tidende fortelle at selskapet nesten daglig har måttet innstille flyruter mellom Bergen og Oslo i hele vinter. Nesten 100 rundturer mellom landets to største byer ble kansellert i løpet av tre måneder. Selskapet skyldte den gang på sykdom blant kabinpersonale og dårlig vær.

En av grunnene til at flyruten Oslo — Bergen er blitt spesielt rammet av forsinkelser på grunn av sykdom, er at man heller har valgt å innstille på ruter med mange avganger, enn ruter med svært få frekvenser.

Sist onsdag var administrerende direktør i SAS Braathens, Petter Jansen, i Bergen for å møte byrådsleder Monica Mæland, ledelsen i Avinor på Flesland, markedsrådet på Flesland og representanter for næringslivet og reiselivsnæringen i Bergen. Og budskapet var klart:

— Vi har ikke vært gode nok i Bergen. Jeg er på ingen måte fornøyd med regulariteten mellom Bergen og Oslo. Men nå har vi grepet fatt i dette, og innført nye rutiner. Jeg har bedt om å få rapport om alle forsinkelser og kanselleringer som måtte oppstå i Bergen, og kommer ikke lenger til å akseptere den situasjonen vi har hatt, sier Jansen til Bergens Tidende. Jansen mener at de nye rutinene allerede har gitt resultater.

— Nå er vi tilbake i en normal situasjon der minst ni av ti fly skal være i rute, sier han.