De første kvartfinalene i håndballsluttspillet for kvinner ble spilt onsdag kveld.

Ved pause i Haukelandshallen kunne Tertnes-spillerne gå i garderoben med en overraskende 11-9-ledelse over seriemester og storfavoritt Larvik. Tertnes spilte veldig godt i forsvar, og målvakt Sakura Hauge hadde ni redninger i første omgang.

I andre omgang ble det vanskeligere, og bergenserne måtte til slutt se seg slått 24-22 av forhåndsfavoritten.

— Det er kanskje en av de beste kampene vi har spilt. Men det er vanskelig å være veldig glad når man taper, sier Karoline Dyrhol Slenes til bt.no.

Jevnt også etter pause

Det var jevnt mellom lagene til midtveis i andre omgang. Da gikk Larvik opp i en tremålsledelse, og ledelsen beholdt de kampen ut. På det meste ledet seriemesteren med fire mål.

Kvartfinalene spilles best av to, og returkampen går i Bergslihallen i Larvik kommende søndag. Tertnes-spillerne virket fornøyde med egen innsats, men innså samtidig at det blir veldig vanskelig på bortebane.

Mette Davidsen ble toppscorer for Tertnes med seks mål.

Finaler i Bergen - uansett

I de andre kvartfinalene ble Storhamar knust 39-21 i bortekampen mot Gjerpen, mens Byåsen slo Levanger 29-24 på bortebane og Stabæk slo Våg 28-23 på bortebane.

Selv om Tertnes trolig kan vinke farvel til en semifinale etter kveldens resultat, blir det mer å glede seg til for bergenske håndballfans. Semifinalene og finalen spilles nemlig i Haukelandshallen 2. og 3. mai.