Politiet har nå satt ned en gruppe på fire personer som gjennomgår forsvinningen. I halvannen uke har de arbeidet, uten at det har ført til konkrete gjennombrudd.

— Vi er fire etterforskere som arbeider på full tid med denne saken. Vi forsøker å finne ut hva som skjedde i tiden forut for at han forsvant, sier Bent Arild Raknes, politiførstebetjent og etterforskningsleder ved Hordaland politidistrikt.

Siste sikre observasjon av Jensen var på Fotballpuben 12. april i år. Da forlot han stedet cirka klokken 2130 og gikk i retning Torgallmenningen. Over en måned er gått. Politiet konsentrerer seg om nå tips, vitneavhør og elektroniske spor. Venner har dessuten laget en gruppe på Facebook, der de etterlyser Ronny Jensen.

- Ryktene en utfordring

bt.no er kjent med at det går en rekke rykter om forsvinningen. Flere mener Ronny Jensen er utsatt for noe kriminelt. Flere har også kontaktet oss og sett forsvinningen i sammenheng med Pål-Andre Misje Madsøy, som ble meldt savnet og funnet død i en bod på Møhlenpris tidligere i år. De to kjente til hverandre og møttes ved ulike anledninger.

— Jeg kan vel bekrefte at alle ryktene er en utfordring for oss. Samtidig ønsker vi at alle som tror de vet noe, tar kontakt, sier Raknes.

— Det er viktig for oss å kartlegge livet hans, spesielt i dagene forut for at han forsvant, kommenterer Raknes.

Status ved helgen

— Hva er det som gjør at dere har satt inn så store ressurser på denne forsvinningen?

— Det er i tråd med innstruksen. Vi kan ikke se at det er noen grunn til at han har forsvunnet av fri vilje, sier Raknes.

Samtidig understreker han at politiet ikke har holdepunkt for å si at noe kriminelt har skjedd.

— Det er jo dette vi forsøker å finne ut av. Vi fortsetter for fullt opp mot helgen og tar en oppsummering da, sier Raknes.