– En kollega ba oss skynde oss til Askøyhallen fordi det hadde kommet et lass av øldrikkende voksne til stedet, sier politibetjent Jørgen Berg til bt.no.

Mange klager

Også operasjonslederen ved Hordaland politidistrikt fikk mange klager på drikkelaget ved Askøyhallen. Det viste seg at de rundt 50 personene var ansatte i en bergensbedrift som var på blåtur. De hadde fått avtale om å bruke tivoliet som for tiden er innom Kleppestø.

– Det var mange som hadde reagert på at flere av dem uten sjenanse urinerte rett foran øynene på barn og unge, sier Berg til bt.no.

Da politiet kom til stedet, var blåturlaget i ferd med å forlate området.

– Det var ingen fra blåturlaget som da gikk rundt og urinerte, men vi så tilfeller av drikking. I og med at de var i ferd med å avslutte, gjorde vi ikke noe for å gripe inn. Hadde vi kommet før, hadde vi ikke nølt med å avbryte festen, forklarer Berg til Bergens Tidende.

– Uheldig

Arrangøren av blåturen forklarer bt.no hva som gikk galt.

– Vi hadde ambulerende skjenkeløyve, og det var meningen at tivoliet kun skulle være åpent for firmaet som hadde blåtur. I og med at tivoliet ikke stengte dørene var det mange utenfra som kom inn. Dette var uheldig, forklarer Rune Nilsen i «Arrangement Tjenester».

Politiet på Askøy har foreløpig ikke tenkt å forfølge saken, men tjenestemennene som var på stedet har skrevet en lengre rapport til lensmann Odd Dale.