Han skulle bare rydde. Et forlatt, lite murhus i Bispenggaten fullt av skrot. Dermed laget han en liten steingrue og kastet bosset på et lite bål. Det skulle han ikke ha gjort.

En nabo varslet brannvesenet, som rykket ut sammen med politiet. Da de kom ble bålet slukket kjapt.

— Det var var bare en som tente opp et bål, men det er noe vi absolutt ikke vil at en skal her, sier utrykningsleder Morten Wigum, som roser publikum for å melde fra om slike hendelser.

Mellom hus

Bålet lå midt mellom trær og tørre blader i et lite, åpent område mellom to murhus i Bispenggaten.

— Dette er et brannfarlig strøk, og vi er ikke glade i bål i dette området, sier Torkjell Helle i 110-sentralen i Hordaland.

Klokken 15.21 meldte politiet fra om bålet til brannvesenet. Etter det bt.no forstår, skal bålet ha vært forholdsvis beskjedent, men Bispengsgaten er et av byens brannfarlige strøk. Her er flere trehus, og gnister kan ramme hus som ligger i nærheten.

Gaten går bak Domkirken og Lille Øvre gate.

Slipper straff

Både brannvesenet og politiet snakket med bålbrenneren, som slipper straff.

— Han har fått en advarsel, og blitt opplyst om lover og regler. Han skal ikke gjøre det igjen, sier politibetjent Guro Huus Folkestad.

I tidsrommet 15. april til 15. september er det generelt forbud mot å gjøre opp åpen ild i eller i nærheten av skog og mark i Norge.