Slik lød pålegget fra Næringsmiddeltilsynet i går formiddag. Bare timer etter at Bergens Tidende slo opp skandalen med den råtne eldrematen, rykket inspektørene inn på kjøkkenet på Lyngbøtunet.

Inspektørene konkluderte med at årsaken til den bedervede maten høyst sannsynlig var hull på plastikkemballasjen. Kjøkkenet på Lyngbøtunet fikk for øvrig godkjentstempel som drevet på en meget god og hygienisk måte.

Saken ble også et tema fra bystyrets talerstol i går. Til bystyret opplyste byråd Kristin Ravnanger at Laksevåg bydel siden 1997 har kjørt ut porsjonspakket kald mat til de eldre to ganger i uken. I år er dette gjennomført for hele den nye bydelen. I uke 12 ble ordningen lagt om og maten kjørt ut bare en gang i uken. Det var etter denne omleggingen at maten råtnet i kjøleskapet.

Nyordningen med ukentlig utkjøring var innført administrativt, opplyste Ravnanger. I går ble den opphevet, med øyeblikkelig virkning. Ravnanger brukte Lyngbø-saken som et argument for kjøkkenreformen:

— Denne maten er ikke slik reform-maten blir. Den er kok/kjøl, men er ikke pakket i spesiell atmosfære. Kjøkkenreformen blir et middel til å få god og trygg mat til våre eldre, sa Kristin Ravnanger.