Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.08, forteller operasjonsleder Asbjørn Andersen.

Ulykken skjedde på veien ned til båthavnen i Eidsvåg. I sin Mazda Demio kom den 72 år gamle kvinnen kjørende oppover veien fra båthavnen da ulykken skjedde.

— Hun hadde skysset en person ned på kaien, og rygget tilbake den smale veien. Nesten oppe ved parkeringsplassen har bilen plutselig svingt feil vei. Den gikk over støpekanten og vippet utfor, forteller Lars Hagen til bt.no.

Han er medlem av Eidsvåg Båtforening og var i småbåthavnen da ulykken skjedde. Han så ikke selve utforkjøringen, men kom til like etterpå.

Kvinnen var alene i bilen, men samboeren sto på kaien og ble øyenvitne til ulykken. Han ble med henne på sykehuset.

Da bt.no kom til stedet ble den skadde kvinnen frigjort fra bilen, som lå på taket nedenfor veien. Ved hjelp av en vaier klarte brannvesenet å løfte bilen slik at kvinnen kunne hentes ut.

— Hun var bevisst og hadde tydelig sterke smerter. Kvinnen er kjørt til Haukeland universitetssykehus, forteller politistudent Thomas Natland, som deltok i aksjonen.

Politiet på stedet visste ikke hvordan bilen havnet utfor muren. Den tjukke og relativt høye støpekanten burde hindret en slik ulykke, men skader på muren kan tyde på at Mazdaen har hatt god fart.

Ved akuttmottaket på Haukeland Universitetssykehus opplyser de i ettermiddag at 72-åringen er alvorlig skadet, men at tilstanden er stabil. Hun er bevisst og ligger nå til observasjon på oppvåkningen.

KJØRT TIL SYKEHUS: 72-åringen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus.
FRIGJORT: Redningsmannskapene jobbet en stund før de fikk frigjort kvinnen fra bilen. Hun var bevisst og snakket med redningsfolkene. MMS-FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND
UTFOR VEIEN: Bilen rygget opp denne bakken da den havnet utfor veien og landet på taket fem meter nedenfor. FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND