Flyselskapets offensive satsing i Moss fikk en litt skjev start, da Ryanair-flyet som skulle frakte direktør Michael O’Leary fra Stockholm til pressekonferansen på Rygge var over en time forsinket, skriver Moss Avis .

Det ble imidlertid raskt glemt da direktøren endelig ankom, og ble iført vikinghjelm – i beste Ryanair-stil. Han fikk også smake mossepils.

– Dette er en stor dag for Ryanair i Norge, uttalte O’Leary, og avslørte at Ryanair kommer til å ha et åpningstilbud med en million seter til én krone, pluss avgifter.

Utfordrer Norwegian

Lavprisselskapet vil ha 35 flyginger fra Rygge i uken, og starter friskt med syv ruter til både Madrid, Alicante, Gernona, London, Bremen, Brussel og Bergamo. De nye rutene vil komme i gang i løpet av perioden slutten av september til begynnelsen av november.

Michael O’Leary kunne også avsløre at selskapet vurderer å gjøre Rygge til sitt hovedkontor i Norge. Selskapet har ikke noen base i Norge i dag.

(Saken fortsetter under videoen)

Norwegian har hittil vært den klart største aktøren ved Moss Lufthavn Rygge med 19 reisemål både utenlands og innenlands, men nå får de altså konkurranse. Norwegian lar seg imidlertid ikke skremme og varslet onsdag at de vil satse ytterligere ved Rygge når de starter flyginger til Amsterdam og London fra 2010.

– Vi frykter ikke konkurransen fra Norwegian, uttalte O’Leary.

Vurderer ståplasser

Det har vært spekulert på om Ryanair ville droppe flygingene fra Sandefjord Lufthavn Torp og satse alt på Rygge. Dette ble imidlertid avkreftet torsdag.

Ryanair vil gå inn for en løsning der de flyr fra begge sider av Oslofjorden. Selskapet lanserer også nye flyginger til Roma, Paris, Krakow og Lodz i Polen fra Torp.

O’Leary utelukker heller ikke at det kan bli innført ståplasser på Ryanairs flyginger.

– Det er noe vi vurderer seriøst. Vi har en brukerundersøkelse gående på nett, uttalte Ryanair-sjefen.

Scanpix