Ruth Grung derimot, ble med stort flertall valgt som femtekandidat som liste.

Spenningen sitret da møtet åpnet og representantene stod i køfor å registrere seg til voteringen. Møtelokalet måtte utvides for at alle, både tilhørere og stemmeberettigde skulle få plass.

Mye dramatikk

Og som spådd på forhånd, ble det også et svært spennende møte der det ene dramatiske høydepunktet etterfulgte det andre.

Som ventet ble byrådsleder Anne Grethe Strøm-Erichsen først klappet inn som førstekandidat på listen.

Det var da det skulle avgjøres hvem som skulle ha andreplassen at temperaturen og spenningen steg i salen. Kampen om hvorvidt det skulle være mellom Trond Tystad eller Terje Ohnstad som skulle ha fjerdeplassen, ble en skikkelig valgtriller.

Tystad tapte med 11 stemmer for varaordfører Terje Ohnstad. Onstad fikk 62 av nominasjonsmøtets 113 stemmer. 51 stemte for Tysta som i stedet ble tildelt fjerdeplassen.

Mye verbal støtte

Det hjalp ikke at lokale partikjendiser som Thor Brekkeflat, Ingerid Nordhaug, Lubbna Jaffery og partiveteranen Veslemøy Gullachsen snakket varmt for finansbyråden.

Spesielt gjorde nok veteran Gullachsens valgtale for sin lagkamerat fra Sandvik inntrykk. Hun karakteriserte Bergens fremste finanspolitiker slik:

-Trond har en har en dyptgripende politisk forståelse med store visjoner. Hans kunnskap som er uvurderlig, samtidig er han snartenkt uten å være lettvinn.

-Jeg visste det ville bli åpent og var forberedt på at voteringen ikke ville gå min vei. Det er greitt. Jeg vet jo at jeg er kontroversiell i enkelte kretser av partiet, var Tystad kommentar r kampvoteringen var overstått.

Tredjeplassen ble det absolutt ingen debatt om. Den gikk til Anne Gine Hestetun, oppvekstbyråden som nå har svangerskapspermisjon. Hun ble valgt med akklamasjon.

Etter kampvoteringen om annenplassen, var det også på forhånd gitt at Tystad ville få fjerdeplassen. Det var også slik flertallet i nominasjonsnemnden ville ha det..

Kampen om femteplassen stod mellom to kvinner med navnet Ruth etter at Ruth Brudvik som ventet ble foreslått ved benkeforslag.

Byrådslederen støttet Grung

Men allerede tidlig i debatten ante nok salen at dette ville gå Grungs vei.

-Vel er vi harde med hverandre i Arbeiderpartiet i Bergen. Men å kaste en leder er å gå for langt, sa Oddmund Søilen til BT før voteringen. Partiveteranen fulgte voteringen fra en de bakre benkene. Han har ikke alltid vært blant partilederens nære støttespillere.

For mange telte det nok også mye at byrådsleder Anne Grethe Strøm-Erichsen holdt et meget engasjert innlegg for Grung.

-Ruth Grung er omstridt og hun kommer med selvstendige politiske utspill. Men jeg vil alltid forsvare min byråd, sa Strøm-Erichsen.

Voteringen viste at Grung fikk 84 stemmer, 28 stemte for Brudvik.

På sjetteplass var det kamp mellom gateprest Thor Brekkeflat og Eilert Jan Lohne. Den endte i Lohnes favør. Stemmetallene var nøyaktig de samme som i voteringen mellom Ohnstad og Tystad. Lohne fikk 62 stemmer. Brekkeflat fikk 51.