— Tellekorpset har talt opp stemmene, 121 stemmer er avgitt, to blanke. Ruth Grung har fått 66 stemmer og er valgt, sa ordstyrer Siw Anita Lien. Dermed var Ruth Grung valgt og Bergen hadde sikret seg fire av de fem øverste plassene på listen.

Nominasjonsmøtet til Ap startet med taktfast og samlet applaus for de tre listetoppene, Per Rune Henriksen, Jette F. Christensen og Magne Rommetveit.

Deretter ble det som ventet tett og jevnt i kampen om 4. plassen på listen, som sto mellom Ruth Grung og stortingsrepresentant Tove Linnea Brandvik fra Lindås.

Diskusjonen var en klassisk strid mellom distrikt og Bergen. Med seier til Grung, ville fire av de fem øverste på listen ha bostedsadresse Bergen. Det falt mange fra distriktskommunene tungt for brystet.

— Bergen må vise litt magemål. Listen skal representere hele fylket, lød det fra talerstolen.

— Postadressen kan ikke være avgjørende for kvalifikasjonene, kontret Grungs tilhengere og beskrev henne som en kandidat med stort engasjement for hle Hordaland, ikke bare Bergen.

Bilder var likevel ikke entydig. En rekke distriktsrepresentanter gikk på talerstolen og talte Grungs sak. Samtidig var det ingen garanti for at Bergen og AUF ville stille seg samlet bak Grung. Spenningen ble utløst etter skriftlig avstemning.