Egil Sunde, daglig leder i Sandviksboder Kystkultursenter AS, sier til bt.no at området rundt Sandviksboder 15-17 er nedslitt og preget av mange års hard bruk. Nå vil det kommunale aksjeselskapet ruste opp området.

– Bergen sentrum er omgitt av sjø. Likevel er innbyggerne nesten avskåret fra naturlig tilgang til strandsonen. Det er et paradoks, mener Sunde.

2011?

– I 2002 vedtok Bergen kommune at området skal være allment tilgjengelig. Nå har vi utarbeidet planer for området, som vi vil åpne for byens befolkning og gjøre levende. Her blir molo med bade— og fiskemuligheter, oppusset kaifront og muligheter for å gå rundt og se på gamle båter, sier Egil Sunde.

Planlagt anleggsstart er neste år, og Sunde håper at området kan stå ferdig i løpet av 2011.

– Det vil koste et beskjedent antall millioner, men vi er fullstendig avhengig av at kommunen tenner på ideen, sier Egil Sunde.

Kommunen positiv

Lisbeth Iversen (KrF), byråd for klima, miljø og byutvikling, berømmer på sin side Sandviken Kystkultursenter for grundig og godt planleggingsarbeid.

– Dette er et svært spennende område, og vi må legge alle gode krefter sammen for å koordinere disse planene og tankene. Vi vil at denne delen av Sandviken skal være et byutviklingsområde med tilgang for allmennheten, ikke en cruisehavn, sier byråden.

Hva synes du om planene? Si din mening!

Vidar Rune Synnevåg
Egil Sunde
Egil Sunde