— Vi har i flere år hatt 1,5 millioner kroner til opprusting av Byparken. I år er turen kommet til området mellom Festplassen og Bergen Kunsthall, opplyser parksjef Sissel Lerum i Bergen kommune. Hun vet at pengene kommer godt med. Mange små sår må fikses.

Gjerder skadet

De lave, grønne gjerdene er skadet flere steder. Særlig merkes det at mange av hjørnene er bøyd og ødelagt. En hel del gjerdestolper er borte.

Skulpturen «Grinegutten» står på skakke. Det er lite stein i bunnen av bassenget rundt ham, og murpussen i bassenget må pusses opp. Plenen og flere av hellene rundt er skadet av parkerte biler.

Alt nå ser Sissel Lerum at det ikke blir penger til alt. Gullmosaikken i dammen rundt Fiskeren er det rett og slett ikke penger til å reparere i denne omgang.

Arne Vinje Gunneruds fontene «Fiskeren» ble avduket i Byparken 7. juni 1971. Den skildrer fiskeren som i sin lille båt gripes av en havfrue. Hun forsøker å dra ham ned i havet. Og mange har nok lurt på om det er akkurat det som har skjedd.

Skal på plass

Vi kan nå berolige publikum. «Fiskeren» klarer seg i strabasene. I sommer skal han igjen være på plass. Vannstrålene skal igjen settes på og fylle bassenget.

— Denne delen av parken er slitt. Det passer derfor godt at den står for tur til opprusting akkurat nå, sier Rune Hesjedal, nestleder i Grønn etat. Han opplyser at de grønne gjerdene i parken skal tas bort, sandblåses og males før de settes opp igjen.

Parksjef Sissel Lerum regner med at arbeidet med opprusting av parken begynner etter 17. mai.

Parkavdelingen har fått mange gode tilbakemeldinger på maisbelegget på gangveiene langs Smålungeren. Det samme belegget vil bli benyttet på gangveiene mellom Festplassen og Bergen Kunsthall, Stenersens samlinger.