HILDE HEIAN

— Jeg er veldig skuffet, sier Frode Jørgensen. Det er tidlig lørdag formiddag, solen skinner og dagen da datteren Heidi skal gifte seg med sin kjære Bjørn Harald, er omsider kommet.

I det vakre friluftsområdet ved Fanafjorden lyder bølgeskulp og et og annet måkeskrik. I festlokalet like ved badeplassen, er det gjort klart til bryllupsfest. Alt burde med andre ord være perfekt, men slik er det ikke. Fredag kveld har nemlig mellom ti og tyve rødruss hatt en hyggelig samling nede i Melkeviken, og det bærer området absolutt preg av dagen derpå.

Tomme ølbokser, flasker og plastposer er strødd utover. Ute i vannet ligger fremdeles noen pils til kjøling, og et brett med tre overflødige paracet ligger igjen blant hamburgeremballasje, en utbrent engangsgrill og chipsposer. En presenning som må har sett sine beste dager er også etterlatt. Det samme er et brev fra RFSU som oppfordrer russen til å bruke kondom i russetiden. Hvorvidt russen har fulgt oppfordringen når det gjelder kondomen som også er igjen blant bosset, orket ikke Bergens Tidendes utsendte å undersøke.

— Det eneste positive jeg kan se her, er at det ikke er knust glass. Ellers er jeg skuffet over at folk som vil være voksne, etterlater stedet slik. Og hvordan mellom ti og tyve russ kan klare å rote så mye, er nesten uforståelig. Det står jo et bosspann like i nærheten, konstaterer Frode Jørgensen.

Etter at brudens far i går formiddag tok kontakt med en kjenning ved Stend Jordbruksskule der flere av rødrussen hørte til, ryddet to ansatte raskt opp alt skrotet. Dermed ble det forhåpentligvis muligheter for romantiske lufteturer for bryllupsgjestene i Melkeviken.

HILSEN RUSSEN: Frode Jørgensen ble fortvilet over hva som ventet bryllupsgjestene.<br/>Foto: HELGE SKODVIN