— De hadde revet opp armaturene i dusjen og vannspruten sto rett ut fra veggen. Da jeg kom til gangen utenfor rommet gikk vannet over skokanten min, sier direktør Geir Anker Olsen. Mennene ble i natt pågrepet av politiet og sitter nå i avhør.

Reisefølge uten sjåfører

— Vi fikk melding om et skadeverk klokken 02.30 og rykket ut til hotellet. Patruljen pågrep to personer, forteller lensmann i Fana Norvald Visnes til bt.no.

Den russiske reisegruppen de to mennene jobbet for måtte få ny buss og ny sjåfør, før de kunne fortsette rundturen på Vestlandet en time forsinket.

Det var nattevakten på hotellet som først oppdaget oversvømmelsen.

— Forvarsleren på brannalarmen ble utløst noen minutter over halv ett. Da hadde sannsynligvis vannspruten stått med full styrke i en halv time, sier Anker Olsen.

Snakket ikke engelsk

Brannvesen og politi kom raskt til stedet og flere rom ble evakuert. De to sjåførene hadde problemer med å forklare seg fordi de ikke snakker engelsk, men til slutt fikk de via tolk fortalt at armaturen hadde løsnet av seg selv.

— Jeg vet ikke hva som har skjedd, men det skal temmelig mye kraft til for å løsne disse, sier hotelldirektøren.

Da bt.no var på Scandic hotell i morges var opptørkingen i full gang. Geir Anker Olsen frykter at regningen etter oversvømmelsen kan bli skyhøy.

15 rom ubebolige

— Minst 15 rom er ubeboelige. Det har rent vann fra 5.etasje og ned til første. Nå er vi også midt i den travleste sesongen og har fullt belegg hver natt, sier han.

Anker Olsen legger til at hotellets ansatte jobber på spreng for å finne alternative overnattingssteder til gjestene som ikke får plass.

VANN-HOTELL-DIREKTØREN: - De hadde revet opp armaturene i dusjen og vannspruten sto rett ut fra veggen. Da jeg kom til gangen utenfor rommet gikk vannet over skokanten min, sier direktør Geir Anker Olsen.
HELGE SUNDE