— Det ser ut som omdet har vært krig der oppe, sier en BT-leser.

Heleparkeringsplassen fløt over av boss, og veien over Fanafjellet var heller ikkepresentabel. Tirsdag klokken 10.00 startet sykkelrittet Os Rundt.

— Det er farlig åslippe syklister over her. Vi er den andre gjengen som er ute og rydder, sierdugnadsarbeider Alexander Noss.

Sammen med FrodeLundgren og Tom-Roar Solhaug var han utkommandert fra sykkelklubben CK Henie,som arrangerer Os Rundt.

— Vi høres vel ut somsure gamlinger, men dette skjedde ikke i min tid, sier Solhaug.

- Ryddet i fjor

De tre synes det errart at det ikke er mulig å rydde oppetter seg. De har klar mistanke om hvem som står bak.

— Det er jo russen,det, men i fjor ryddet de etter seg. Skulle ikke tro at det var så vanskelig åfå gjort det også i år, sier Frode Lundgren.

— Til og medplastflasker har de klart å knuse, sier Solhaug.

Griseri

Noen kilometer unnatraff vi sportsfiskeren Jonas Henriksen i sjøkanten ved Hordamuseet.Fanafjorden lå idyllisk badet i solskinn. I strandkanten fløt ølbokser, og påland lå bosset spredd.

— Det har åpenbart værtfest her i natt, og snart kommer vel foreldre for å bade med barna i dettegriseriet, sier Henriksen.

- Har du fått fisk,da?

— Nei, den ble velskremt bort i natt.

Nordnesparken, Kyrkjetangenog området rundt Bergen Roklubb ved Nordåsvannet hadde også besøk av festglad ungdomi natt, men her så det fint ut på morgenkvisten.

Skuffet

Skogforvalter Harald Bratseth ved Grønn etat i Bergenkommune inspiserte området tirsdag formiddag.

— Det ser ikke bra ut. Den nyasfalterte parkeringsplassen erfull av plastposer, ølbokser og knust glass. Da jeg kom til stedet hadde trepersoner fra sykkelklubben allerede kostet veibanen.

Bratseth har nå bestilt kostebil og mannskap til å ryddeparkeringsplassen.

— Vi har en avtale med russen om at de skal ta seg avryddingen selv. I år har dette fungert utmerket, helt frem til i morges.

Skogforvalteren er skuffet, men sier han ikke eroverrasket.

— Vi har forsøkt å ringe russestyret i dag, men har ikkefått svar. Vi kommer til å ha et møte med dem onsdag, og da blir rydderegningenet tema.

Det har ikke lykkes bt.no å komme i kontakt med russestyret tirsdag.

«Russens svinesti» er en gjenganger i avisene hver vår. Er det mulig å løse dette problemet, eller må vi bare akseptere at russen griser? Si din mening i kommentarfeltet!

FISKER BLANT BOSSET: Hobbyfisker Jonas Henriksen frykter at de grisete festdeltakerne har skremt vekk fisken her ved Hordamuseet i Fana.
FORSØPLET: Slik ser det ut i terrenget ved Hordamuseet etter nattens herjinger.
Per Lindberg