— Vi føler oss jaget. Vi trodde vi kunne være på Fanafjellet, men det kunne vi ikke. All russen klager over at de ikke har noe sted å være, sier russ Tove Elin Teigland fra Sandsli videregående skole.

— Alle kjører etter hverandre, og vi har blitt kastet bort fra Lagunen, Øyrane Torg, Gullbotn - vi har ingen steder å være, sier hun.

- Vil vise hva vi er god for

Årsaken til at russen nektes å bruke Fanafjellet som oppholdsplass, skal være bråk og forsøpling. Teigland mener politiet ikke har gitt russen en sjanse til å vise hva de er god for.

— Selv om russen i fjor var dårlige til å rydde opp etter seg, betyr ikke det at vi er det.

Ole Jakob Malmo, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, sier han ikke kjenner til problemer med oppholdssted for russen.

— Jeg har ikke kjennskap til at de har blitt nektet noe, men sist natt var vi rundt og avsluttet et russearrangement fordi de holdt nabolag og storområder våkne med høy musikk, sier han.- Russen risikerer å få bøter for ordensforstyrrelser, og det er de samme satsene som gjelder for russ som for andre. Man får veldig sjeldent tildelt bøter hvis ikke det er fortjent, de må følge samme retningslinjer som alle andre.

Bekymret for elevene

— Jeg er bekymret for elevene som stadig er på vandring, og som blir henvist til Gulfjellet, sier Stig Hammersland, elevinspektør ved Sandsli videregående skole.

— Jeg er fortvilet over at de ikke får bruke Fanafjellet, som de har hatt i mange år. Jeg sitter i fylkeskommunen og planlegger russefeiringen, og har gitt dem sjansen til å rydde opp etter seg. Nå er de hele tiden på farten for å finne seg et sted. Uansett hvor de drar, så blir de jaget bort. Russetiden er nå en gang her, og det er om å gjøre den tryggest mulig, sier han.

- Best å være samlet

Teigland mener russetiden blir ødelagt når russen ikke får feire sammen. Det er russepresident Karoline Berge ved Sandsli videregående skole enig i.

— Det er gøyest når bergensrussen er samlet. Det blir på en måte russetid i russebilen nå. Det er gøy å rulle med bilene og bussene, men ikke en hel natt uten å møte noen andre.

— Det er veldig frustrerende å bare kjøre rundt. Det er mye bensin som går på det, sier Berge.

God dialog med politiet

Russens hovedstyre mener de har gjort alt de kan for å få et felles samlingssted for russen.

— Jeg har jobbet på spreng og hatt god dialog med politiet i Bergen. Jeg har forklart at alle bussene har sagt ja til å investere penger for å rydde Fanafjellet etter oss de dagene vi er der, og jeg har snakket med Trygg Trafikk om å sette opp skilt om at «Her fester russenl», russepresident i Bergen, Joachim Baug.

— Jeg har rett og slett prøvd alt for å få Fanafjellet. Det er det mest essensielle, at politiet vet hvor vi er og at russen er samlet på ett sted, sier Baug.