Nå gjenstår en knapp uke av russetiden for Hjertaker og de andre russene på Fyllingsdalen videregående skole. Han er oppgitt over russekortleverandøren Stokke Trykk.

— Jeg bestilte rundt påsketider, i slutten av mars. Det sto på nett at de skulle komme før russetiden, men jeg har enda ikke mottatt noe fra Stokke Trykk, forteller Hjertaker.

- Tar ikke telefonen

Eivind Storaas er president for kristenrussen i Bergen og er også økonomiansvarlig i russestyret på Fyllingsdalen videregående skole. Han forteller at det er flere russ i Bergen som enda venter på russekortene sine, seks dager før russetiden er over.

— Jeg har snakket med 10-15 russ bare på vår skole som ble lovet at kortene skulle komme før russetiden. Det tok vi jo også som en selvfølge. Men det verste er at Stokke Trykk har vært umulig å få tak i, de har ikke svart på telefon eller mail i flere uker, forteller Storaas,

Ifølge ham er det flere russ som heller vil ha pengene tilbake enn å få russekortene levert så sent. Russestyret på Fyllingsdalen videregående skole vil etter russetiden utforme et klagebrev til Stokke Trykk der de vil kreve pengene tilbake.

Bestilte i mars

Bestillingsfristen for russekort gjennom russestyret på skolene er 10. november. I år har Stokke Trykk i tillegg åpnet for at russ som ikke rakk å bestille innen fristen, kunne etterbestille på nettet.

Hjertaker var blant dem som gjorde det, og la inn bestillingen sin en måned for russetiden skulle starte. Da fikk han opplyst at bestillingsfristen var i begynnelsen av april, og han betalte 500 kroner for sine 400 kort. På nettsidene til Stokke Trykk sto det også at kortene ville være levert før russetiden startet.

Mens de som bestilte i november hat fått kortene sine, har folk som har bestilt så tidlig som januar enda ikke fått kortene sine, ifølge Hjertaker.

— Etter dette har de endret opplysningene på nettsidene. Nå står det at man skal få kortene innen 17. mai, sier han.

- Foreldre kjefter på oss

— Det ødelegger ikke akkurat russetiden, men det er et stort irritasjonsmoment. Russetid og russekort hører jo sammen. Når vi sier til alle ungene som spør etter kort at vi ikke har, tror de at vi lyver. Jeg har til og med opplevd at foreldrene deres kjefter på oss og sier vi lyver, forteller han.

Han har flere ganger forsøkt å få tak i Stokke Trykk for å etterlyse kortene. Hvis ikke russekortene er på plass i løpet av de to nærmeste dagene vil han kreve pengene tilbake fra Stokke Trykk.

Halvor Stokke er daglig leder i Stokke Trykk, og sier at dersom kortene var bestilt i mars skulle de vært levert allerede.

— Vi begynte å sende ut russekort 25. april, og sendte da først ut skolebestillingene fra november. Deretter har vi sendt ut fortløpende til dem som har bestilt på nett, og har garantert at de skal ha kortene innen 17. mai, forteller han.

Skylder på Posten

Han har erfart at flere russ har gått ut i media og gitt feilaktige opplysninger om når de bestilte kortene. Han vil nå undersøke Hjertakers bestilling for å se om opplysningene stemmer.

— Dersom det stemmer, skulle kortene vært i postkassen hans. Men vi har hatt problemer med posten, så det kan være det. Noen oppgir også feil adresse og dermed kommer kortene i retur til oss, sier Stokke.

— Vi har hele tiden opplyst at dette var en ekstratjeneste og at vi sender ut fra og med 25. april. Vi tar fremdeles i mot bestillinger og vil levere innen 17. mai til alle de som bestiller innen søndag, sier han.

VENTER PÅ KORTENE: Alexander Hjertaker.