— Vi er en stor vennegjeng fra Fana, og med buss slipper vi å stykke oss opp. Da unngår vi at noen føler seg utenfor, sier Truls Foss, som er russebussansvarlig for bussen Tarantino-gjengen.

De har investert 230.000 kroner i bussen som skal følge dem gjennom russefeiringen. Men det er bare begynnelsen.

— Budsjettet er på 700.000 kroner, det innebærer oppussing og ikke minst lydanlegg, forteller Foss.

For Tarantino-gjengen satser stort på lyd. Bussen skal romme et lydanlegg til en verdi av 200.000 kroner med 32 høyttalere. Anlegget er beregnet på konserter med 5000 mennesker, ifølge dem selv.

— Det blir sinnssykt bra, ingen skal kunne måle seg med vårt anlegg, forteller russeguttene.

Sikter mot seier

Når den beste russebussen skal kåres i Bergen, sikter Tarantino-gjengen mot seier. Takrigg som er godkjent for høyttalere inntil 1000 kilo og sidestilte seter inne i bussen, skal sikre dem den.

— Vi satser på å vinne russebusskåringen, helt klart. Vi var tidlig ute med planleggingen, og har lagt ned mest av både penger og arbeid, forteller Foss.

Men sammenlignet med oslorussen ser de på seg selv som underdogs.

— Der er det mange som har både to og tre ganger så store budsjett som oss. Dessuten begynner de et år tidligere, forteller Tobias Bjerknes.

Penger og dugnad

Så langt har hver av de 23 guttene betalt inn 15.000 kroner og lagt ned mange dugnadstimer for å nå bussdrømmen. Litt sponsing og rabatter blir det også.

— Vi er ingen pappagutter, de fleste av oss har hatt sommerjobb og tjent pengene selv, sier Foss.

Etter påske har guttene jobbet med bussen hver dag, ofte helt til midnatt. Når vi møtte dem var de i full gang med oppussingen.

— Nå er bussen på sitt styggeste, men bare vent, sier guttene.

Før russedåpen 27. april skal bussen ikles ny folie med logo. Guttene fra Fana har valgt regissør Quentin Tarantino og filmene hans som tema. Det vil gjenspeiles både i farger, effekter og interiør.

To 42-tommers flatskjermer skal på plass, det samme skal Playstation 3 og ikke minst lydanlegget til 200.000 kroner.

— Det skal bli mye gøy inni der, sier Tarantino-gjengen.

VIL VINNE:Tarantino-gjengen fra Fana satser på å vinne årets russebusskåring. Her er Eigil Smørås, Tobias Bjerknes, Truls Foss, Joachim Quam Danielsen, Stian Omedal.I døren foran står Didrik Finnøy
Silje Katrine Robinson