• Jeg har ikke sovet i hele natt, sier mor Vivann Hæggernæs. Hun var sjåfør da hjulet nesten løsnet i fart.

Det kunne endt med tragedie for de syv jentene fra Askøy VGS som er med på russebilen Kuk-Løs-Klan.

Russejentene mener at noen har fjernet alle bolter og muttere på det ene bakhjulet deres.

Politiet rystet

— Politiet var rystet. Som han sa: Tenk hvis bilen hadde vært fullastet av unge jenter i 80 km/t over Askøybroen og hjulet hadde falt av! Heldigvis var det meg, med lang kjøreerfaring, som satt bak rattet da det skjedde, sier Hæggernæs.

Moren har fra starten av vært opptatt av trafikksikkerhet for de unge russejentene, og har derfor flere ganger vært sjåfør for gjengen.

Fredag skulle hun kjøre rundt og plukke opp jentene før de skulle ta knuter, da boltene plutselig «fløy veggimellom under bilen», som hun sier det. Dette skjedde ved Florvåg i 21.30-tiden fredag kveld.

Til alt hell holdt bilen bare 30 km/t.

— Vi har hatt skummelt mye flaks alt i alt, sier den rystede moren, som måtte bråbremse midt i veien før hjulet falt av.

— Jeg holdt på å kjøre rett i fjellveggen. Tenk om en uerfaren sjåfør hadde kjørt bilen da det skjedde!

Har mistanke

Jentene selv har hørt rykter om hvem som kan stå bak den antatte sabotasjen, og møter BT før de skal inn og anmelde forholdet til politiet.

— Det er så mye sjokkerende ved dette. At noen kan gjøre noe slikt? Halve bilen er gravide og vi har flere småbarnsmødre,sier Gunn-Helen Hæggernæs (19).

— Det er skremmende å tenke på at jeg har kjørt sønnen min til barnehagen med denne bilen, fortsetter Trude Morken (20).

— Tenk, vi har oppbevart bilen helt ute på Skråmestø for å unngå sukker på tanken og liknende sabotasjer. Så har noen likevel sneket seg inn på privat eiendom og skrudd løs hjulet. I går kunne det gått fire liv, sier den sjokkerte moren.

RYSTET: Trude Morken (t.v.) og Gunn-Helen Hæggernæs er rystet over at noen kan ha utsatt russebilen deres for sabotasje. FOTO: GIDSKE STARK
SABOTERT: - Jeg har ikke sovet i hele natt, sier mor Viviann Hæggernæs, som holder det ødelagte dekselet i hånden. FOTO: GIDSKE STARK