Jentene hadde vært en tur i Bergen, og var på vei hjem til Øystese da de hørte et smell.

— De fleste fikk litt panikk. Det begynte å ryke, og alle hoppet ut av bilen, forteller en av jentene på russebilen, som ikke ønsker å stå frem med navn.

Kort tid senere veltet svart røyk ut av Liarostunnelen. Russebilen befant seg omtrent midt i tunnelen på riksvei 7 mellom Bergen og Norheimsund da den begynte å brenne lørdag ettermiddag.

— Det brant bak i bilen. Noen av oss sprang ut til hver ende av tunnelen for å stanse andre biler, sier hun.

- Mye penger opp i røyk

Det var tre gutter og seks jenter om bord på russebilen. Ingen av ungdommene ble skadet, men brannen setter en stor demper på resten av russetiden.

— Den siste uken har vi jobbet en god del med bilen, så det er mye penger som har gått opp i røyk. Vi får vel sitte på med noen andre resten av russetiden, sier hun.

Gjengen har blant annet tenkt seg til det store russetreffet i Kongeparken i Stavanger neste helg, men nå aner de ikke hvordan de skal komme seg dit.

— Vi har ikke diskutert hva vi skal gjøre, men vi må jo komme oss til Kongeparken på en eller annen måte, sier jenten.

Kraftig røykutvikling

Brannen ble meldt klokken 14.40 lørdag ettermiddag.

— Det er en russebil som har tatt fyr inne i tunnelen. Vi har sendt mannskaper fra begge sider av tunnelen for å slukke, sa vaktkommandør Geir Bøe i Bergen brannvesen til bt.no tidligere i dag.

— Alle har kommet seg ut av tunnelen, men det er kraftig røykutvikling, sa operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Brannen ble etter hvert slukket, men tunnelen var stengt i flere timer. Først klokken 16.20 var russebilen fjernet. Da var brannvesenet i ferd med å spyle tunnelen. Den ble åpnet igjen klokken 16.37.

— Kjøretøyet er ganske utbrent, sier Lyssand.

  • Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner pr. melding.
FULL FYR: Liarostunnelen i Tysse var full av svart røyk fra russebilen. FOTO: 2211-tipser