Aksjonen kjøres i morgen, fra kl 12 til 15. Russen skal gå rundt med innsamlingsbøsser. Tidligere har inntektene fra aksjonene gått til Amnesty International og Den Norske Kreftforening. I fjor samlet russen inn nærmere 500.000 kroner.

— Målet er å slå den summen. Beløpet er doblet hvert år. Vi får prøve på det i år også, sier Kristian Valevatn på vegne av hordalandsrussen.

Russen bærer T-skjorter og strykemerker som viser hvem de er.

— Vi tror at russens engasjement kan bidra til positive holdninger hos ungdommer, sier Valevatn. Russen håper også at aksjonen skal vise at det finnes positive krefter i russehordene og at den skal bedre russens lett frynsete rykte.

— Hvorfor SOS-rasisme og Stopp Volden?

— Det er grupper ungdom har direkte kontakt med. Og saker som inngår i ungdommens hverdag, forklarer Valevatn.

— Vi er glad for russens initiativ. Pengene som går til Røde Kors skal gå til aktiviteter for ungdom og sammen med ungdom, sier Karin Thorson fra Hordaland Røde Kors, som driver Stopp Volden-aksjonen.

Bidrag kan også settes på konto: 3624.63.15684.

RUSS MOT VOLD OG RASISME: Fra venstre Christer Auger fra Hordaland Røde Kors, Guro Nilsen visepresident i hovedrussestyret i Bergen, Elisabeth Solem aksjonsjef i hovedrussestyret i Bergen, foran Karin Thorson fra Hordaland Røde Kors.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ