Fredag åpnet den nye rundkjøringen under bybanebroen ved kjøpesenteret Lagunen i Bergen. Dermed fikk bilistene et nytt kjøremønster, men dette skal ikke være årsaken til køene som oppsto fredag formiddag.

Trafikken mot Lagunen var såpass stor at vakter måtte dirigere de besøkende i rundkjøringen som ligger like ved..

Helgehandelen

— Vi har sett at det har vært kø fra Hop mot Lagunen i dag. Vi trodde det skyldtes den nye rundkjøringen som i dag ble tatt i bruk, men det viser seg at det er mange som vil til Lagunen. Det er nattåpent der, sier Jensen.

Hos veitrafikksentralen registrerer de at fredagstrafikken er betydelig i Fana.

— Den nye rundkjøringen er åpnet. Dessuten skal Lagunen ha nattåpent i dag. Det fører nok til at det er mange som allerede er på vei for å handle. Og så er det jo fredag, sier Ove Amundsen.

Mye nedbør i vest

Da bt.no var på stedet, så vi at det var svært mange som skulle inn til butikkene i Laguneparken. Vaktene gjorde sitt for at trafikkavviklingen skulle gå bedre. Hos veitrafikksentralen konstaterer de at det også er stor nedbør Vestlandet.

- Påvirker nedbøren trafikkavviklingen?

— Det er mye vann på veiene, og vi ber folk om å kjøre etter forholdene, men foreløpig ser det ikke ut til at været skaper problemer, svarer Amundsen.

- Hvordan går trafikken ellers i Bergen?

— Ganske greit. Vi følger med på skjermene vi har tilgjengelig, og det ser ut til at trafikken flyter.

ÅPNET: Denne rundkjøringen ble åpnet for trafikk fredag.
RUNE JENSSEN, BYBANEKONTORET