Tirsdag ble en travel dag for politiet i Fana. Fire ganger ble det kaos på veiene etter at diverse kjøretøyer havnet i trøb-bel.

Det startet med en gravemaskin som fikk snurr på Birkelundstoppen i halv firetiden. Bremsene har trolig låst seg, og den kommunale maskinen seilte over i motsatt kjørefelt. Ingen personer ble skadet, men det ble lange køer i området.

Et par timer senere smalt det i Bloms-terdalen. En motorsyklist fikk klemt den ene foten sin da han ble påkjørt av en bil. Politiet mener bilisten ikke overholdt vikeplikten, og har anmeldt sjåføren. Motorsyklisten kom fra det såpass hel at han var i stand til å komme seg på lege-vakten for egen maskin.

Like etter klokken åtte kolliderte to bi-ler på Valleheiane.

– Det er ikke registrert personskader et-ter kollisjonen, sier politiførstebetjent Harald Lekven.

Om ikke det skulle være nok, så måtte politiet rykke ut igjen en time senere. En sjåfør i retning fra Paradis mot Hop, skal ha vært svært uoppmerksom på den oversiktlige Nesttunveien. Bilen kjørte inn i en lyktestolpe og to biler, og 19-åringen bak rattet fikk førerkortet beslag-lagt.

– Sjåførens bil og en av de påkjørte var så ødelagt at de måtte taues bort, sier Lekven.

Den siste hendelsen politiet i Fana fikk melding om, kunne ført til en alvorligere ulykke enn alle de fire forrige.

– Vi fikk beskjed om at en beruset mann ravet rundt i Hardangerveien i el-leve-tiden om kvelden. Men da vi kom til stedet, hadde han forduftet derfra, sier Lekven.