Leif Gullstein

Pål Andreas Mæland

Bakgrunnen for spetakkelet var det årlige "rusfrie" arrangementet for ungdom mellom 16 og 18 år på Exodus. Som i fjor samlet det seg flere hundre ungdommer utenfor diskoteket — og blant dem var langt fra alle edru.

— Svært mange var åpenbart beruset. De som ble tatt med av politiet var i alderen 16-20 år, og ble innbrakt fordi de nektet å fjerne seg fra stedet og hindret politiet fra å gjøre jobben sin, oppsummerer politiets operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs.

De ni ble bøtelagt og deretter sluppet fri torsdag. Det skal ha kommet til håndgemeng mellom politi og enkelte ungdommer.

— Det samlet seg 4-500 ungdommer i Rosenkrantzgaten og området rundt. Arrangementet på Exodus sluttet klokken 01.00, men så sent som klokken 03.00 var det fortsatt bråk og spetakkel i området, forteller Aarnæs.

— Dette arrangement holdes hvert år og det samme gjentar seg, rusfritt inne og fyllerør ute. Det virker som om foreldrene gir blaffen, så lenge barna er ute av huset. Og så er det vi som blir sittende med problemet, sukker operasjonslederen.

— Vi oppfordrer stadig foreldre til å ta vare på barna sine og sørge for at de kommer seg hjem. Jeg skulle ønske foreldrene kunne se hvordan podene oppfører seg når de er på byen, fortsetter han.

I JERN: En gutt blir lagt i bakken av politiet etter å ha laget kvalm utenfor utestedet i Rosenkrantz gate.
ØRJAN DEISZ