— Føreren av mopeden var så ruset at han knapt kunne stå på beina, opplyser operasjonsleder Hans Egil Berge ved Hordaland politidistrikt. Den 31-årige mopedføreren fikk skrubbsår og noen mindre kutt i krasjet, og ble derfor kjørt til legevakten umiddelbart etter sammanstøtet som skjedde i Knarvik-området i 23.15-tiden lørdag. Nå sitter han i fyllearresten. Siden det ble personskade og skade på politibil i forbindelse med pågripelsen, er saken rutinemessig meldt inn til det særskilte etterforskningsorganet til politiet.

Krasjet og stakk av

Tidligere lørdag kveld fikk politiet melding om at en mann i slutten av 30-årene hadde kjørt inn i flere biler i Sundsvik i Norheimsund.

En patrulje fra lensmanskontoret på Kvam var på stedet og letet etter føreren, som hadde latt bilen stå, men selv var forsvunnet. Føreren er senere sporet opp. Han har avgitt blodprøver, og er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Ifølge Ole Christian Dahle, som er nabo til ulykkesstedet, skal føreren ha krasjet inn i hele tre biler.

— Jeg hørte smell og gikk ut for å se hva som skjedde. Da hadde en bil kjørt inn i tre andre biler. Dekket på to av dem var revet vekk, mens den tredje var blitt kjørt inn i bakfra, sier han.

Villkjøring i Bergen sentrum

  • Lørdag ettermiddag ble en bilfører på 50 år stoppet og pågrepet i Åsane, etter at politiet hadde fått flere meldinger om uansvarlig kjøring i Bergen sentrum. Føreren ble sendt til legevakten for blodprøvetaking. Også her mistenker politiet kjøring i påvirket tilstand.
  • En 59-åring ble stoppet i Gaupåsveien i Arna i 20-tiden lørdag, mistenkt for promillekjøring. Han hadde heller ikke gyldig førerkort.
  • I Voss ble en mann på en firehjuling pågrepet for promillekjøring i 21.10-tiden lørdag.
  • Til sist måtte politiet ta seg av en mannlig bilføreer i Harald Skjolds veg i Fana, som hadde krasjet og knust frontruten i 01-tiden natt til søndag. Også her er det mistanke om promillekjøring.

Bekymrede medtrafikanter

— Dette er flere tilfeller av fyllekjøring enn vanlig. Samtidig erdet en trend som vi har sett før, og som holder fram, dessverre, sier operasjonsleder Hans Egil Berge. Politiet hadde ingen spesielle kontroller i går.

— Når vi får stoppet fyllekjørere skyldes det gjerne en kombinasjon av at medtrafikanter blir bekymret og sier i fra, og god lokalkunnskap hos politiet i distriktene, sier Berge.

FYLLEKJØRING: Føreren, som politiet mistenker at kjørte i påvirket tilstand, krasjet inn i denne varebilen.
OLE CHRISTIAN DAHLE