Mannen i 40-årsalderen er siktet for over 30 forhold, hovedsakelig bedrageri, narkotika— og vinningskriminalitet. Han er dømt gjentatte ganger for liknende lovbrudd, ifølge politiadvokat Kjersti Svendsen i Hordaland politidistrikt.

- Satte opp postkasse

— I ett tilfelle fikk han innvilget et forbrukslån på flere hundre tusen kroner ved å oppgi et annet navn. Han satte også opp en postkasse for å kunne motta brev om lånet, og et kredittkort, sier Svendsen.

Mannen skal også ha bestilt datautstyr og andre varer for 25.000 kroner, ved å oppgi falske firma- og personnavn. I tillegg skal han flere ganger ha blitt tatt med mindre mengder narkotika.

— Sakene stammer fra det siste året, men mannen er dømt gjentatte ganger for liknende lovbrudd. Aktiviteten går i bølger. Nå har det blitt så mange saker at vi ber om varetektsfengsling. Vi mener det er fare for gjentakelse, men også noe fare for bevisforspillelse, sier Svendsen.

Etterlyst for avhør

Mannen skal ha erkjent enkelte av forholdene, blant annet punktet med forbrukslånene. Han ble pågrepet beruset på gaten, og var da etterlyst for avhør.

— Han har flere tilståelsesdommer bak seg, sier Svendsen.

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling senere i dag. BT har ikke fått kontakt med forsvareren hans, advokat Carl-Christian Hoff.