Ungdommen eksperimenter med en cocktail av narkotika og firfisle-ekskrementer som kan være dødelig, og helsemyndighetene har satt i gang en opplysningskampanje på radio og TV.

I Nigerias fattige område i nord ruser ungdommene seg mer og mer på en blanding av firfisle-ekskrementer, gummilim og bensin. Helsemyndighetene mener at ungdommene bruker firfislemøkk fordi myndighetene har klart å få ned bruken av mer tradisjonelle rusmidler, men én bruker sier til AFP at han har valgt å gå over til møkk fordi det er bedre.

–Siden jeg oppdaget hvor effektivt firfislemøkk er, trenger jeg ikke bruke så mange penger på narkotika, sier 28 år gamle Ado Kabir.

Kabir sier det er utrolig mange måter å bruke firfislemøkk på. Den kan røykes sammen med tobakk, cannabis eller heroin, blandes i te, eller blandes i en drink med vann og blått vaskemiddel av typen som brukes til hvitt tøy.

–Når den mikses med "blått" i vann, får man en sterk effekt lignende det man får når man drikker for mye whisky på en varm dag, sier han.

(NTB)