Flere hundre mennesker tok turen til skolen for å markere sin avstand mot mobbing og for å styrke samholdet i en tung tid for bydelen.

— Det har vært to vonde uker, sa elevrådsleder Kamilla Klepsland til en gymsal full av foreldre og elever med antimobbe-plakater: «Mobbing er feigt!», «Vi er alle like», «Vi må være snille med hverandre» og «Vi har en bra skole, men det er noen som blir plagd».

Venter på Irdwan

Irdwan Abdul Gabber var der ikke. Men 12-åringen som pådrog seg armbrudd på grunn av mobbing var nok i tankene til mange i går.

— Vi har besøkt han og sendt kort, og vi gir oss ikke før vi får han til å komme tilbake. Vi er veldig lei oss for det ryktet skolen har fått, forteller Kamilla til Bergens Tidende etter at hun, som en av flere har holdt tale i gymsalen.

Også skolebyråd Hans-Carl Tveit hadde tatt turen til Foreldreutvalgets «Ikke mobb kameraten min»-markering.

— Det er viktig at elevene tar vare på hverandre og at de voksne griper inn hvis det skjer noe galt. Men det er også lov for barn å gi beskjed. Lov meg at dere gjør det i fremtiden, sa kommunens utsendte før han understreket at også mobberne må få hjelp - til å skjønne at det de gjør er galt.

Kjenner seg ikke helt igjen

Både skolekorps og jenteband spilte, uten mobbende «Idol»-jury, før hele forsamlingen gikk ut på skoleplassen.

Der tente de fakler og slo en lysende ring om Kringlebotn. Brynjulv Melve er en av fakkelbærerne og daglig leder i en barnehage i Kringlebotn, samt lokal fotballtrener.

— Det er ille det som skjedde. Men jeg synes ikke medias fremstilling står helt i stil med de faktiske forhold her. Vi har et veldig positivt inntrykk av skolen og kjenner oss ikke helt igjen, sier trebarnsfaren.

- Ikke Kranglebotn

— Er Kringlebotn blitt Kranglebotn? skrev Bergens Tidende søndag. Jeg tror vi har bevist i kveld at vi ikke er Kranglebotn. Dette er en bydel der vi stiller opp for hverandre. Der vi har gode nettverk i velforeninger, idrettslag og Foreldreutvalg, la oss bruke disse nettverkene, sa FAU-leder Åge Blumenfelt.

Etterpå forteller han til BT at FAU nå skal diskutere hva man skal gjøre videre med mobbeproblematikken.

— Det foregår vel litt mobbing rundt om på de fleste skolen, men det er lett å si at det skjer hos de andre, ikke hos oss. Kringlebotn skole laget en Handlingsplanen mot mobbing før den tragiske episoden inntraff. Men nå må vi nok analysere den på nytt sett i lys av det som har skjedd, og eventuelt vurdere andre tiltak i tillegg, sier FAU-lederen.

«Låv å være forskjellig»

Etter nok en anti-mobbeappell fra Norsk Folkehjelp og Brann-spiller Jan Tore Ophaug, slokkes ringen rundt skoleplassen på Kringlebotn. Voksne og barn går hver til sitt ganske like hus - med plakater under armen.

«Det er så fint nor vi har andre hele tiden», står det på en av dem. Så sant som det er skrevet av en 2. klassing.

Men den viktigste plakaten i går var kanskje: «Det må være låv til å være forskjellig».

MANGE MOT MOBBING: Elevene på Kringlebotn brukte skoledagen til å lage plakater til «Ikke mobb kameraten min»-markeringen i går kveld. Flere hundre (trolig rundt 500) foreldre og barn møtte opp i gymsalen der det var taler og musikk før forsamlingen slo en flammende ring om skoleplassen. <br/>Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN