I natt ble det stålet dekk fra dekkhotellet til Dekk 1 på Minde. Det er det siste av en serie innbrudd i containere for lagring av bildekk den siste tiden.

Rostrup dekk på Straume var første offer, deretter ble Dekkmann på Kokstad rundstjålet natt til torsdag.

Tar de dyreste dekkene

– Dette må være profesjonelle bander, sier avdelingsleder Atle Børve hos Dekkmann på Kokstad. Tyvene er bare ute etter de mest kostbare dekksettene, og det ville være rart om det er bergensere som har bruk for så mye dekk.

Dekk 1 har ikke full oversikt over omfanget av nattens tyveri. Men det er bare dekksett til Audi, Mercedes og Volvo som er stjålet. Hver av disse har en verdi på mellom seks og femten tusen kroner, sier daglig leder John-Erling Edvardsen hos Dekk 1 på Minde.

– Vi hadde et lignende innbrudd i mars, sier Edvardsen. Da fikk tyvene med seg verdier for godt over 100.000 kroner.

Godt sikret

Edvardsen er frustrert over at ingen av sikringstiltakene har hindret tyvene.

– Vi snakker om store hengelåser, som i tillegg er skjult inne i klamper, sier han. Jeg fortår ikke hvordan de har klart å skjære opp disse låsene.

– Dette kan tyde på at profesjonelle bander har funnet seg nye jaktmarker. Vår erfaring er at det ofte er utenlandske bander som står bak tyverier i slikt omfang. Vi ser også at tyvegodset ofte er beregnet på eksport, sier Jack Frostad i If forsikring.

– Det er likevel ingen tvil om at det også finnes et betydelig marked for omsetning av tyvegods fra biler her i Norge. Det blir feil å gi utenlandske bander skylden for alt, legger han til.

SIKRET: Containeren var utstyrt med fire låser. Det var ikke nok til å stoppe dekktyvene.
Dekk 1