INGUNN RØREN

«Forholdet er begått på en særdeles utspekulert måte», skriver Bergen tingrett i dommen mot pirattaxi-sjåføren.

Nok en gang har en bergenser fått merke at det ikke er spesielt trygt å ta pirattaxi. Denne gangen gikk det riktig ille for en mann som tok pirattaxi hjem fra byen i februar. Han kom i snakk med sjåføren, en 22 år gammel mann. De to avtalte å møtes igjen. Helgen etter var passasjeren på et utested i sentrum, der han møtte 22-åringen. De snakket og hadde det hyggelig, men plutselig ble 22-åringen borte.

Tok nøkler fra bukselomme

Frekt og freidig hadde han lirket passasjerens husnøkler ut av lommen hans. Siden han hadde kjørt mannen hjem helgen før, visste piratsjåføren hvor han bodde. Han låste seg inn i leiligheten og forsynte seg med alt han kunne finne av verdisaker, fra stereoanlegg, kamera og penger til klær og plater.

Først da huseieren kom hjem senere på natten, oppdaget han at husnøklene var borte. Inne i leiligheten kunne han konstatere at alt teknisk utstyr og en rekke andre ting var stjålet. Han ringte umiddelbart til politiet og pekte ut 22-åringen på et bilde. Hjemme hos piratsjåføren fant politiet en rekke gjenstander som tilhører huseieren. 22-åringen nektet for å ha rundstjålet mannen, og påsto at han hadde kjøpt gjenstandene av en ukjent person. Den arbeidsledige mannen hadde imidlertid problemer med å forklare hvordan han hadde finansiert kjøpene, og retten vurderer hans forklaring som «særdeles lite troverdig».

22-åringen er dømt til ubetinget fengsel i 60 dager.